• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi olmak artık daha kolay

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi olmak artık daha kolay
Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde alınan tedbirler sayesinde hastaların bekleme süreleri azaltılarak serviste yaşanan yoğunlun da önüne geçildi.

Araştırma Hastanesi’nde vatandaşların daha rahat muayene olabilmesi adına yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. 

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Sadık Özmen, hastane acil servisinde yapılan yenilikler ve değişiklikler hakkında bilgiler verdi. Özmen, “Acil serviste ‘Yeşil Alan’ olarak tabir edilen ve acil müdahale gerektirmeyen hastaların bekleme süresini 10 dakikanın altına düşürmeyi kendilerine hedef seçtiklerini ve bunu başarmak için yenilikler yaptıklarını söyledi.

Hastanede verilen hizmet kalitesini artırmak için her türlü tedbiri aldıklarını söyleyen Özmen, “Acil servise gelen hastalarımızın en kısa sürede muayene olmalarını sağlamak için bir olan poliklinik sayımızı üçe çıkartarak aynı anda 3 acil hastanın tedavisinin yapılmasına olanak sağladık” dedi. Acil Servis ‘Yeşil Alan’ bölgesine Kios cihazı yerleştirerek hastaların sıra almaları için olanak tanıdıklarını da belirten Özmen, “Rahat ve konforlu bekleme alanları oluşturarak vatandaşların muayene sıralarını takip etmelerini sağladık. Aldığımız tüm tedbirlerin yanı sıra acil serviste görev yapan sağlık personeli ve uzman doktor sayımızı da artırarak daha kaliteli hizmet sunmayı hedefledik” diye konuştu.

Hastane Acil Servisi’nde 10 yataklı Göğüs Ağrısı Gözlem Ünitesi’ninde hizmete girdiğini vurgulayan Özmen, “Erkek ve bayan gözlem odalarımızda da önemli değişiklikler gerçekleştirerek modern ve hasta mahremiyetine önem verecek şekilde yeniden dizayn edilmesini sağladık” dedi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni her alanda en iyiye ulaştırmak için hastane idari ekibi ile birlikte mesai saati gözetmeksizin çalıştıklarının da altını çizen Özmen, “Göreve geldiğimiz tarihten itibaren hastanede neleri en kısa sürede çözmemiz gerektiği konusunda yönetici arkadaşlarımızla istişareler yaparak kendimize öncelik sırası oluşturduk. Özellikle Acil serviste yaşanan yoğunluğun hem hastaları hem de çalışanları zor durumda bıraktığını görünce bu alana öncelik verdik ve çeşitli tedbirler aldık” dedi.

Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden de her anlamda büyük destek gördüklerini de sözlerine ekleyen Özmen, “Yapacağımız değişiklikler konusunda bizlere gereken yardımı yapan ve maddi-manevi her türlü desteği veren Genel Sekreterimiz Op. Dr. Gökhan Darılmaz’a ve tüm sekreterlik çalışanlarına da teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2410 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim