• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Egzama ve alerji için önemli adım

Egzama ve alerji için önemli adım
Elbistan Devlet Hastanesi'nde alerji ile mücadele için iki ayrı test çalışması başlatıldı. Çalışmayla, alerji ve egzamaların tanısı ve tedavisinde bu testlerin faydalı olacağı belirtiliyor.

Elbistan Devlet Hastanesi'nde alerji ile mücadele için iki ayrı test çalışması başlatıldı. Çalışmayla, alerji ve egzamaların tanısı ve tedavisinde bu testlerin faydalı olacağı belirtiliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Cildiye Uzmanı Dr. Demet Ersivri, Cildiye Uzmanı Dr. Emine Çölgeçen, Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Sabriye Seda Genç, testlerin avantajlarına dikkat çekti.

Dr. Demet Ersivri, yaptığı açıklamada, alerji ve egzamaların tanısı ve tedavisinde testlerin faydalı olacağını belirtti. Ersivri, hastanede iki türlü alerji testi yaptıklarını söyledi. Deri yama testini, alerjik egzaması olan hastaları tespit ederken kullandıklarını kaydeden Ersivri, inatçı el egzamalarında, tedavi verilmiş fakat iyileşmemiş kaşıntı şikâyeti olan hastalara uyguladıklarını dile getirdi. Bayanlarda temizlik maddeleri ile temas sonrası oluşan el egzamalarında, erkeklerde ise inşaat malzemeleri ile temas edenlerde, tarım ve çiftçilik ile uğraşanlarda, kuaförlerde ve temizlik personelinde el egzamalarının sıklıkla görüldüğünü anımsatan Ersivri, hastanın sırtına alerjen emdirilmiş test kâğıtları yapıştırdıklarını, 48 saat sonra kâğıtları çıkartıp testi okuduklarını anlattı.

Hastanın 72 saat sonra tekrar gelmesini istediklerini aktaran Ersivri, tespit edilen maddeler ile temas etmemesini söyleyerek, sonuçları ona göre ortaya koyduklarını dile getirdi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sabriye Seda Genç ise kendi bölümünde uygulanan çalışmaları aktardı. Genç, "Hastanemizde yapılan diğer alerji testimiz hem cildiye hem göğüs hastalıkları polikliniğinde uygulanıyor. Solunum yolu ve besin alerjilerini tespit etmeye çalışıyoruz. Bu testler alerjik rino konjonktivite, bronşsal astım, atopik dermatit, kronik ürtiker, inatçı kaşıntı ile besin alerjilerinin tanısında kullanılır. Deri testi 2 yaşından büyük çocuk ve yetişkinlere uygulanabilir ön kola 8 alerjen içeren panel ile testi yapıyoruz. 15 dakika bekledikten sonra değerlendiriyoruz. Testteki maddelere karşı alerji gelişip gelişmediğine bakıyoruz. Yapılan bu deri testleri öykü ve fizik muayene ile beraber değerlendirilirse hastaya daha çok faydalı olur." diye konuştu.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4046 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim