• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

"Ekilen saçlar dökülmüyor"

"Ekilen saçlar dökülmüyor"
FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, ekilen saçların dökülme durumunun olmadığını, ömürlük olduğunu söyledi.

Kelliğin hem erkekler hem de kadınlar için çok olumsuz anlamları olduğunu belirten FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Hiçbir erkek ya da kadın kel olmak ve saçlarını kaybetmek istemez. Ama ne yazık ki genetik nedenlerle erkeklerin önemli bir kısmı, kadınların da bir kısmında saç kaybı ve kellik ortaya çıkabilmektedir. Özellikle erkeklerde ortaya çıkan kellik ciddi rahatsızlıklara ve günlük hayatı içerisinde ortaya çıkan bir takım negatiflere sebep olur. Başarısında, özgüven duygusunda, sosyal yaşantısında negatiflere sebep olur. Saç dökülmesi bir erkekte hayatının herhangi bir döneminde başladı ise kellik oluşmadan önceki döneminde saç ekimini öneriyoruz. Günümüzde saç ekimi dışında kelliğin tedavisinde başarılı hiçbir yöntem yoktur. Binlerce ilaç, sprey, bitkisel ya da bitkisel olmayan ilaçlar piyasada bulunmaktadır. Bunların hiçbirisinin de kellik üzerinde tedavisi söz konusu değildir. Kelliğin günümüzde düzeltilmesindeki en başarılı yöntem saç nakli ya da saç ekimidir. Saç ekimi özellikle son 10 yılda çok başarılı bir evrim geçirmiş ve çok doğal saç ekimleri ortaya çıkmaktadır. Kullanılan tekniklerdeki gelişmeler bu konuda plastik cerrahların ve ekibin başarı deneyiminin artmasıdır” dedi.

“SAÇ EKİMİ KARADENİZ’DE DAHA YAYGIN”

Saç ekiminin Karadeniz’de çok yaygın yapıldığının altını çizen Akbaş, “Karadeniz Bölgesi’nde en çok yapılan estetik ameliyatlardan bir tanesi de saç ekimidir. Özellikle erkeklerde en sık yapılan estetik uygulama saç ekimidir. Çünkü erkeklerin en önemli aksesuar organları saçlarıdır. Genetik veya başka bir nedenden dolayı bu saçlarını kaybettiği takdirde erkeklerde ciddi bir sıkıntı oluşur. Saç ekiminde en çok kullanılan yöntem, tek tek saçları alarak eksik olan yerlere transfer edilmesidir. Saç ekimi insanın kendi saçından yapıldığı için herhangi bir alerji veya rahatsızlık verme ihtimali yoktur. Saç ekiminde başarı oranı da yüzde 99’lara varmaktadır. Özellikle erkekler kelliği her ne kadar problem etmeseler de kellik onların ruh dünyalarını ve psikolojilerini az ya da çok etkiler. Bu da o erkeklerin bütün hayatlarına ve bütün yaşantılarına olumsuz tesir eder. Türkiye’de başta İstanbul olmak üzere birçok ilde saç ekimi vardır. Bu ekimlerin cerrahi merkezlerde veya hastane ortamlarında yapılması gerekir. Ameliyatı da bir plastik cerrahi uzmanının denetiminde veya onun başkanlığında bu işlemlerin yapılması gerekir” diye konuştu.

“EKİLEN SAÇLAR DÖKÜLMEZ”

Ekilen saçlar kişinin kendi saçı olduğundan alerji veya yan etkisinin olmadığını ifade eden Akbaş, “Ekilen saç dökülmez. Saç ekimi yapıldıktan sonra o bölgede tekrar saç dökülmesi olmaz. Doğal yapılan bir saç ekiminde o insanın saç ekimi yaptığı dahi anlaşılmaz. Saç ekimi sadece erkeklerde değil, kadınlarda da yapılmaktadır. Ama saç ekiminin çok büyük bir grubunu erkekler oluşturur, az bir kısmını da kadınlar oluşturur. Çünkü kadınlarda saç dökülmesi erkeklere oranla daha azdır. Bazı insanlarda çeşitli nedenlerden dolayı kaş dökülmesi de yaşanır. Kaşlar yüzümüzün önemli estetik ünitesidir. Bu gibi durumlarda kaş ekimi yapılarak başarılı sonuçlar elde edilmektedir” şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2935 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim