• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

El ve ayak terlemeleri hastalık habercisi mi?

El ve ayak terlemeleri hastalık habercisi mi?
El ve ayak terlemeleriyle tedavi metodları hakkında bilgi veren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Soner Dileklen, toplumda birçok kişide gözlemlenen bu şikayetin hastalara çok sıkıntılı anlar yaşatabildiğini vurguladı.

El ve ayak terlemeleriyle tedavi metodları hakkında bilgi veren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Soner Dileklen, toplumda birçok kişide gözlemlenen bu şikayetin hastalara çok sıkıntılı anlar yaşatabildiğini vurguladı. Terlemenin kronik hastalıklar olarak bilinen menopoz, troid bozukluklar, tüberkülozun yanı sıra; kanser, nörolojik hastalıklar, şişmanlık, psikolojik hastalıklar gibi sebeplerden kaynaklanabileceğini ifade eden Dileklen, `Bu tür şikayetleri olan kişiler, mutlaka bir merkeze başvurmalıdır. Araştırma sonuçları bir hastalığa işaret ediyorsa, bunun tedavisi acilen yapılmalıdır` dedi.

El ve ayak terlemesinde birçok tedavi metodu uygulanmasına rağmen başarı elde edilemediğini, bu aşamada alternatif tedavi metodlarının ön plana çıktığını belirten Dileklen, `Yapılan incelemelerde, hiçbir hastalığa rastlanmadığı durumlarda iyontofer tedavisi kullanıyoruz. İyontoferle el, ayak ve koltuk altına özel elektrotlar sayesinde özel akım verilerek ter bezlerinin daha az çalışması sağlanıyor. Bu metot, hem yan etkisinin az olması hem de başarısının yüzde 80-90 oranında olması sebebiyle artık sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Tedavi 20 gün ve 20 dakikalık seanslar halinde uygulanıyor ve seansların bitiminde haftada bir devam ediyor. 3 aylık bir tedaviyle, yüzde 90`lara varan başarı sağlanabiliyor` açıklamasında bulundu.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 7342 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim