• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Elma yanaklar tarihe karışıyor

Elma yanaklar tarihe karışıyor
Elma yanak denilen kırmızı yanaklar artık canınızı sıkamayacak. Lazer teknolojisiyle artık hayatınızda tamemen çıkıyor.

Çocuklukta sağlık belirtisi diye beğenilen, yetişkinlikte utanma ve stres altında 'elma yanak' denilen kırmızı yanaklar, lazer teknolojisiyle sorun olmaktan çıktı. Dermatoloji Uzmanı Dr. Fahrunnisa Uyan, "Birkaç seanslık vasküler lazer tedavisiyle yüzdeki ince, yüzeysel damarlarda silgiyle silermiş gibi güzel sonuçlar alıyoruz. Özellikle kadınların fondotenle gizlemesine gerek kalmadı" dedi.

İzmir'de, Kent Alsancak Tıp Merkezi Kozmetoloji Kliniği Sorumlusu Uzm. Dr. Fahrunnisa Uyan, tıpta pek çok alanda kullanılan lazerin güçlendirilmiş bir ışık enerjisi olduğunu hatırlattı. Lazerin kullanıldığı alanlardan birinin de ciltteki damarsal oluşumlar olduğunu belirten Uzm. Dr. Uyan, "Günümüzde bacak ve yüzdeki kılcal damarları yok etmek veya azaltmak vasküler lazerlerle mümkün" diye konuştu.

Lazer En Seçkin Tedavi

Damarsal hastalıklarda kullanılan lazer ışığının hedefinin damar içinde bulunan kana rengini veren oksihemoglobinler olduğunu belirten Uzm. Dr. Uyan, "Hemoglobin tarafından emilen ışık enerjisi ısı enerjisine dönüşür ve damar duvarı ısınarak tahrip olur. Yüz bölgesindeki kılcal damarlar oldukça yaygın görülen, kozmetik olarak sorunlara yol açan oluşumlar. Yüzde görülen kılcal damarların nedeni genetik faktörler, yoğun güneşlenmek, kortizonlu kremlerin uzun süreli kullanımı, gebelik, hormonlar ve yüzde görülen bir cilt hastalığı olan rozasedir. Lupus, scleroderma gibi bazı cilt hastalıkları kılcal damarları çoğaltabilir. Doğuştan olan ve port-wine stain (şarap lekesi) ve gerilemeyen strawberry (çilek) hemanjiom da dahil olmak üzere vasküler lezyonların tedavisinde lazer tedavisi en seçkin tedavidir" dedi.

Birkaç Seans Yeterli Oluyor

Yüzde görülen kılcal damarların sıcak, soğuk ortamlarda, strese, yiyeceklere bağlı olarak artıp azaldığını, yanma hissi yaratıp kaşıntıya yol açabildiğini vurgulayan Uzm. Dr. Uyan şu bilgileri verdi:

"Genelde elma yanaklı diyebileceğimiz bu kişiler, bulundukları ortamın sıcak veya soğukluğunun yanı sıra iş ya da sosyal ortamda, ilişkilerinde ellerinde olmadan yüzlerinin kızarmasından mutsuz, huzursuz oluyorlar. Kozmetik olarak bu durumlarından rahatsızlar. Çünkü çevreleri de sorguluyor, 'Yine kızardın', 'Ne oldu da kıpkırmızı oldun?' gibi sorulardan bunalıyorlar. Vasküler lazer tedavisi hastaya ve lezyona göre değişmekle beraber ortalama 2-4 seans olmak üzere 4-6 hafta aralıklarla yapılıyor. Tedavi sonrası geçiçi kızarıklık ve küçük kabuklanmalar görülüyor, hastanın güneş koruyucularla korunması gerekiyor. Vasküler lazer tedavisiyle yüzdeki ince yüzeysel damarlarda silgiyle silermiş gibi güzel sonuçlar alıyoruz. Özellikle kadınların fondotenle gizlemesine gerek kalmadı. Lazer tedavisiyle insanlar için kozmetik sorun teşkil eden ve oldukça çirkin görünen kılcal damarlar tarih oldu diyebiliriz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4476 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim