• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 24 °C

Emekli Hekimlere Haksızlık

Emekli Hekimlere Haksızlık
Bilindiği son beş yılda özel sağlık kuruluşlarının yaygınlaşması ile birlikte pek çok hekim arkadaşımız kamudan istifa ederek ...

Bilindiği son beş yılda özel sağlık kuruluşlarının yaygınlaşması ile birlikte pek çok hekim arkadaşımız kamudan istifa ederek veya emeklilik süresini doldurmuş arkadaşlarımızda emekliye ayrılarak özel sağlık kuruluşlarında çalışmaya başladılar.


Tam gün yasası 30.01.2010 tarihinde yürürlüğe girdi. Tam gün yasasının hazırlıkları sürerken, çeşitli vesilelerle kamuya dönmek isteyen hekimlerin ayrıldıkları GÖREVE dönebileceği; emekli hekimlerinde dönmelerinin önünün açılacağı belirtildi. Kamuya dönmek isteyen hekimlerimiz, emekli-müstafi ayrımını düşünmeden kendilerini hazırladılar ve yasanın yürürlüğe girmesini beklediler.


Hatta kamuya en az 25 yılını vermiş olan emekli hekimlerimiz, bu kadar hizmetlerine karşılık kendilerine öncelik tanınacağını bile düşündüler. Ancak Sağlık Bakanlığı Personel Genel müdürlüğünün, 19.03. 2010 tarihli duyurusunda, İSTİFA etmiş hekimlerin ayrıldıkları ile atanacağı, EMEKLİ hekimlerin ise açıktan atama kurallarına başvurmaları gerektiği belirtildi. Bu şu anlama gelmektedir. Sizi görevden ayrıldığınız yere değil istediğim yere gönderirim.


Emekli hekimlerimizin başka bir ile göç edip orada yeni bir hayata başlamaları, evlerini, çocuklarının okullarını vs. nakletmesi oldukça zordur. Kamuda çalışmayı arzulayan emekli hekimlerimiz, açıktan atama kurasında uygun bir yer bulup kurada çıkmasını beklemek yerine görevden ayrıldıkları yere dönmek istemektedirler. Dönmelidirler.
Sayın Bakanımızın da dile getirdiği gibi kamuda çalışmak isteyen kamuda,özelde çalışmak isteyen özelde çalışmalıdır..Taşların yerli yerine oturması,emekli-müstafi ayrımı yapılmadan kamuda çalışmak isteyen hekimlerimize eşit şekilde kamu yolunun açılması, özelde çalışmak isteyen hekimlerin özelde çalışması ,çalışma barışını ve verimliliği artıracaktır.


Sağlık Bakanlığı 25 yıllarını kamuya vermiş olan emekli hekimlere. TAM GÜN YASASININ gereği olarak, kamuya dönüş yolunu açan 18. maddesinin, görevden çekilen ya da çekilmiş sayılanların ayrıldıkları göreve atanmalarını öngören 17.maddesinin bir devamı olduğunu, her iki maddenin birbirini bütünlediğini varsayarak, emekli hekimlerimiz inde ayrıldıkları göreve dönmelerini ve de emekli-müstafi ayrımı yapılmamasını, uygulamada birliğin sağlanmasını talep etmekteyiz.


DR HALİT ATİK
GÜSİDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI
(Güney illeri özel sağlık kuruluşları derneği)

Bu haber toplam 7377 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim