• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Emekliliğine 6 ay kalmıştı

Emekliliğine 6 ay kalmıştı
Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerden Ramazan Çatar ile Ahmet Erol'un cenazeleri Çorum'un Dodurga ilçesinde toprağa verildi.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenlerden Ramazan Çatar (48) ile Ahmet Erol'un (35) cenazeleri, Çorum'un Dodurga ilçesinde toprağa verildi.

Dün akşam saatlerinde kara yoluyla Çorum'a getirilen Çatar ile Erol'un cenazeleri, Dodurga Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Çatar'ın cenazesi, helallik alınması için öğle saatlerinde yakınları tarafından hastane morgundan alınarak, ilçe girişindeki baba evine getirildi. Üzerinde Türk bayrağı bulunan tabut, evin önüne indirilerek dua edildi.

Yakınlarının isteği üzerine Çatar'ın tabutu açılarak yüzü son kez ailesine gösterildi. Bu sırada Çatar'ın eşi, kızı ve annesi, Çatar'ın cenazesine sarılarak gözyaşı döktü. Çatar'ın kızı Burcu, haykırarak, "Babam gelmiş babam... Buz gibi olmuşsun babam" diyerek sarıldığı babasının cenazesini ısıtmaya çalıştı. Bu sırada fenalık geçiren Çatar'ın annesi, eşi ve kızı, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Çatar'ın cenazesi, daha sonra Kızıltepe Camisi'ne götürüldü.

Ahmet Erol'un cenazesi

Maden faciasında hayatını kaybeden Ahmet Erol'un cenazesi de Dodurga Devlet Hastanesi morgundan alınarak, helallik alınması için Okul Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Üzerinde Türk bayrağı bulunan tabutun evin önüne getirilmesi sırasında Erol'un ailesi ve yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı. Erol'un cenazesi de helallik alınıp dua edildikten sonra Kızıltepe Camisi'ne götürüldü.

Çatar ile Erol'un cenazeleri, öğle namazına müteakip İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığındaki aile kabristanlarında toprağa verildi.

Cenaze törenine Çatar ve Erol'un aileleri ve yakınlarının yanı sıra Çorum Valisi Sabri Başköy, Çorum Milletvekilleri Salim uslu, Murat Yıldırım, Cahit Bağcı ve Tufan Köse, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ahmet Çelik, Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Elmalı, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Emekliliğine 6 ay kalmış

Maden faciasında hayatını kaybeden Ramazan Çatar'ın evli ve bir çocuk babası olduğu, yaklaşık 5 yıldır Soma'daki maden ocağında çalıştığı öğrenildi.

Evinin önünde taziyeleri kabul eden baba Ali Çatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun uzun yıllardır maden ocaklarında çalıştığını belirterek, emekliliğine 6 ayının kaldığını söyledi.

Oğlunun, Dodurga'daki maden ocağında 6 yıl çalıştıktan sonra ağabeyinin çalıştığı Soma'daki maden ocağına gittiğini ifade eden Çatar, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 5 yıldır orada çalışıyordu. En son 6 ay önce diğer oğlum Şaban'ın yanına gittiğimizde yüz yüze görüşmüştük. Kazanın olduğu gün Şaban beni arayıp kazayı haber verdi. Oğlumun cenazesini saat 02.00 gibi çıkarmışlar ama bana söyleyememişler. Sabah saat 08.00 gibi oğlum Şaban'ı arayıp, 'ne oldu, yok mu daha haber, çıkarmadılar mı daha içeriden, verin de bir sesini duyayım' dedim. Sonra Şaban ağlamaya başlayınca telefonu orada çalışan başka bir tanıdığımız aldı, acı haberi o verdi bize. Zaten Şaban ağlayıp konuşamayınca ben anlamıştım. Yapacak bir şeyimiz yok. Allah rahmet eylesin."

Dört çocuğundan ikisinin askeri personel olarak, ikisinin de maden ocaklarında çalıştığını anlatan Çatar, "Ramazan ile Şaban maden ocaklarında çalışıyordu. Şaban, bir işletmede şef olarak görev yapıyordu, madene girmiyordu. Ramazan, Dodurga'daki ocakta çalışırken, bazı sorunlar yaşamıştı. Sonra da ağabeyi yanına çağırdı. Yaklaşık 5 yıldır Soma'daki ocakta çalışıyordu. Emekliliğine 6 ay kalmıştı. Emekli olunca Çorum'da oturan eşi ve kızının yanına gelecekti" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1971 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim