• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

'En başarılı ve genç genel müdür' ödülü Uğur Genç'e verildi

'En başarılı ve genç genel müdür' ödülü Uğur Genç'e verildi
Capital Dergisi tarafından düzenlenen, Türkiye’deki en başarılı ve genç genel müdürün belirlendiği "Başarıya Yürüyenler" yarışmasının birincisi Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç oldu.

Capital Dergisi tarafından düzenlenen, Türkiye’deki en başarılı ve genç genel müdürün belirlendiği "Başarıya Yürüyenler" yarışmasının birincisi Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç oldu. ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay’in ikinci, Master Card Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney’in de üçüncü olduğu yarışmada Türkiye’nin en önemli isimleri jüri üyeliği yaptı.

Seçici Jüri olan Akın Güngör (Ceo Club Başkanı, WWF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Garanti Bankası Eski Genel Müdürü), Hasan Subaşı (Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı), Aclan Acar (Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı), Burcu Akdarı (Giyiad Yönetim Kurulu Başkanı), Prof.Dr. Gülçin Büyüközkan (Galatasaray Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi), Hande Yaşargil (Europen Mentoring and Coaching Council Yönetim Kurulu Başkanı, Praesta Mentor Leadership Development Yöneticisi), Murat Coşkunkan (Türkiye Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı), Mehmet Rauf Ateş (Capital Dergisi Genel Yayın Yönetmeni), Murat Yeşildere (Egon Zehnder International Küresel Ortağı) ve Pembe Candaner (Kariyer.Net Genel Müdürü) tarafından yapılan değerlendirmelerde ayrıca 70.000’den fazla kişinin katıldığı halk oylaması da dikkate alındı.

29 Kasım Perşembe günü Esma Sultan Yalısı’nda yapılan ödül töreninde Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç’e ödülü, Doğan Holding Onursal Başkanı Sn. Aydın Doğan tarafından verildi.

Uğur Genç Hakkında

Memorial Sağlık Grubu CEO'su Uğur Genç 40 yaşında. Genç, 24 yaşındayken yeni kurulan bir şirkette vardiya mühendisi olarak kariyerine başladı. İlk 6 ayda 2 kez terfi etti. Şirketteki birinci yılın sonunda işletme müdürü unvanı ile 300 kişinin yönetimine getirildi. 3,5 yılda şirketin 9 kat kapasite artırmasını sağladı. The Pennsylvania State University’de yaptığı MBA sonrası Arthur Andersen ve Accenture'da Stratejik Planlama ve iş geliştirme alanında ulusal ve uluslararası pek çok projeyi yönetti. 2005 yılında Memorial Sağlık Grubu’na geçen ve 2007 yılında CEO pozisyonuna yükselen Genç, kurumun 1 hastaneden 9 hastaneye büyüme surecini yöneterek, bu sürede kurum cirosu ve karlılığının yaklaşık 3,5 kat artmasını sağladı.

En önemli projesinin Memorial Sağlık Grubu'nun halen devam eden büyümesi olduğunu söyleyen Uğur Genç, “İş hayatımdaki en önemli başarım, 36 yaşında devraldığım Memorial liderliğini başarı ile devam ettirmem ve bu pozisyonu kabul ederken koyduğum hedeflerin pek çoğuna ulaşmış olmam” diyor. Genç liderliğinde Memorial dışa dönük bir strateji ile uluslararası bir marka oldu. Stratejik pazarlama hamleleri ile uluslararası hasta sayısını her yıl ortalama yüzde 50 civarında artıran bir yapıya kavuştu. Uluslararası ve ulusal kalite kuruluşları tarafından birçok farklı tıbbi alanda sunduğu sağlık hizmetinin kalitesini belgeleyerek özel hastanecilik sektöründe ilklere öncülük etti. Memorial Sağlık Grubu’nda hedefini “Her yıl 2-3 hastaneyi Memorial bünyesine katarak, 2015 yılında yurtdışı dahil 18-20 hastanelik bir network kurmak” olarak belirten Uğur Genç, kendisine başarıyı getiren özelliklerini de şöyle sıralıyor: “Durmaksızın işin gerektirdiği kadar çalışırım. Zaman limiti tanımam. Takım çalışmasına inanırım. Ya ekip halinde başarılı olabiliriz, ya hep beraber başarısız"

Bu haber toplam 5601 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim