• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

En önemli 10 güzellik derdi

En önemli 10 güzellik derdi
Kadınların güzellik uğruna gösterdikleri çabalarda karşılaştıkları sorunlar genellikle aynı. Kabaran saçlar, bulaşan maskara, mor gözler, çatlak dudaklar...

 


ELEKTRİKLENEN SAÇLARA
Eski diş fırçalarınızı saçlarınızda kullanabilirsiniz. Elektriklenen saçlar için "Diş fırçasının üzerine saç spreyi sıkın ve saç çizginizdeki asi tellerin üzerinden fırçayla geçin" diyor saç stilisti Adir Abergel. Aynı yöntemi kaşları sabitlemek için de deneyebilirsiniz.

YANLIŞ BESLENME SAÇI KURUTUYOR
Genetik faktörlerin yanı sıra, yanlış ürün kullanımı, kimyasal işlemler, yanlış beslenme, sigara ve stresin saç kurumasında etkili olduğunu söyleyen uzman diyetisyen Dilara Koçak, et, tahıl ve soya gibi protein açısından zengin yiyeceklerin saç sağlığına büyük katkısı olduğunu hatırlatıyor. Koçak, "Yeterli vitamin ve mineral (demir, bakır, çinko, A ve B vitamini, folik asit) aldığınızdan emin olun" diyor

OJEYİ HIZLI KURUTMAK İÇİN BUZ LU FORMÜL
Manipedi'den manikürist Rabia Gürler, oje sürüldükten hemen sonra kurutucunun sürülmesinin doğru olmadığını söylüyor. "Ojenizi sürdükten sonra üç-beş dakika ellerinizi hiçbir yere sürmeden bekleyin. Oje kuruduktan sonra üzerine kurutucu ile cila uygulayabilirsiniz" diyor. Ayrıca ojeli parmakları buz dolu bir kaseye batırmak da kurumayı hızlandırıyor.

OTOBRONZAN SABAH SATLERİNDE SÜRÜLMELİ
Otobronzanı sabah erkenden yapmaya çalışın. Otobronzanı uyguladıktan dört saat kadar sonra cildin üst katmanlarındaki rengi atmak için duş alın. Eğer akşam uyguladıysanız kuruduktan sonra büyük bir makyaj fırçasıyla cildinize bebek pudrası sürün. Bu koruyucu bir tabaka oluşturarak rengin bulaşmasını önler ve bronzluğunuzu da korur.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7893 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim