• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

En yangın aşklar yemekte başlar...

En yangın aşklar yemekte başlar...
“Muhtaç olduğunuz kudret Anadolu’daki asil narda mevcuttur” diyen ve ‘bal, balık, badem’ üçlüsünün cinselliğe,..

“Muhtaç olduğunuz kudret Anadolu’daki asil narda mevcuttur” diyen ve ‘bal, balık, badem’ üçlüsünün cinselliğe etkisine methiyeler düzen Nedim Atilla, kitabında bu üç afrodizyakla ilgili şu bilgilere yer verdi:

“Halikarnas Balıkçısı, Datça için ‘İklim tam insan boyutundadır. Sıcağı da soğuğu da, insan tahammülünü aşmaz’ demişti. Ama elbette Datça’nın mutfağı da etkilidir bu işlerde. Datça’ya ‘3B’ kenti derler... Bunlar sırasıyla ‘balık, badem ve bal’dır. Bu üç b, antik çağda da Knidos’un bir afrodizyak kent olmasını sağlamış...” İşte Atilla’dan sofrada aşk ateşi yakacak bir kaç ‘afrodizyak’ yemek tarifi:

BALLI BADEMLİ BALIK
* Fileto balık eti
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı süzme bal
* Kızartmak için zeytinyağı
* 1 kaşık kavrulmuş badem
Un, su ve bir çorba kaşığı balı karıştırarak hamur haline getirin. Bir tavada iki çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın.

Fileto balık etini hamur karışıma bulayıp kızgın yağa bırakın. Katılaşmaya başladığı zaman iki ya da üç kez çevirerek her tarafının aynı renkte olmasını sağlayın. Bu şekilde tüm balık filetolarını pişirin. Artan bir yemek kaşığı balı kızarmış balıkların üzerine dökün, en sonunda da kavrulmuş bademleri serpin ve sıcak servis yapın.

SAKIZLI MUHALLEBİ (Ayvalık Güler Pastanesi usulü)
* 5 bardak süt
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 kahve fincanı un
* 1.5 bardak toz şeker
* 4-5 parça damla sakızı
Geniş bir tencerede yağı erittikten sonra unu tencereye katın. Sürekli karıştırarak kavurun. Soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırdıktan sonra şekeri ekleyin. Sakızı tencereye koyun. Oluşan karışımı 15-20 dakika mikser ile çırpın. Servis tabaklarına alıp soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce üzerine bir top dondurma ekleyebilirsiniz.

CEVİZLİ İNCİR DOLMASI
* 500 gr. kuru incir
* 3 çorba kaşığı toz şeker
* 1 su bardağı süt veya su
* Tereyağı
İncirlerin saplarını koparıp iyice yıkayın. Daha sonra incirleri sap yerlerinden kesip içlerine dövülmüş ceviz içi ve şeker karışımından doldurun. İncirleri kapatıp önceden yağladığınız bir tepsiye dizin. Üzerlerine bir bardak su veya süt dökün. Hafif ateşte ağzı kapalı olarak pişirin. İncirler yumuşayınca soğutup servis yapın.

SPERM SAYISINDA ETKİLERİ BÜYÜK
* Avokado:
Temel yağ asitleri ve antioksidanlarıyla seks hormonlarının üretimini hızlandırıyor. Haftada üç kez yiyenlerde bu meyvenin etkisi iki hafta içinde ortaya çıkıyor. Sperm miktarında önemli oranda artış sağlıyor.
* Çilek: İçerdiği E vitamini sayesinde sperm miktarını ve cinsel organlara giden kan dolaşımını hızlandırarak seks dürtüsünü artırıyor. Afrodizyak etkisi günde iki kase taze çilek yiyenlerde bir hafta içinde görülüyor.
* Domates: A vitamini deposudur. Bu, seks hormonlarının üretimini hızlandırıyor. Daha fazla spermin, alınan zevk miktarını artırdığı gerçeğinden yola çıkarak iki hafta boyunca günde bir domates yiyenlerin bu sebzenin cinsel hayatlarına etkisini hemen fark edeceklerini söyleyebiliriz.
* Zencefil: Vücudun ısısını artırarak kadın ve erkekte uyarıcı etki yapıyor. Erkekte uzun süreli ereksiyon sağlıyor. Haftada dört kez bir tutam zencefil tüketenler etkisini bir saat içinde görüyor.
* Bitki çayları: Vücuttaki sıvıların akışını hızlandıran bitki çayları içilince, kan dolaşımı hızlanır, tutkularda ve heyecanlarda artış olur. 

KUVVET VERİP CİNSEL İSTEĞİ ARTIRIYORLAR
* Badem, ceviz, fındık ve fıstık:
Lif, protein ve vitamin bakımından zengindirler. Özellikle enerji verirler.
* Greyfurt: Karaciğeri çalıştıran, iştah açan bir meyvedir.
* Muz: Bağışıklık sistemini güçlendirir, sperm üretimini artırır.
* Kayısı: A vitamini ve potasyum bakımından çok zengindir. Fazla tüketildiğinde sindirim sistemimizin hızla çalışmasına yardımcı olur. Kasların ve beynin daha düzenli çalışmasını ve daha az yorulmasını sağlar. 
* Havuç: Yoğun vitamin içerir. Kuvvetlendirir, güçlendirir. 
* Sarımsak: Hem kadın hem de erkeklerde cinsel gücü artırır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2952 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim