• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

Enfeksiyon kontrol hemşireliği eğitimi

Enfeksiyon kontrol hemşireliği eğitimi
Sağlık Bakanlığı 20 Eylül-15 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılacak olan enfeksiyon kontrol hemşireliği eğitimi hakkında duyuru yayımlanmıştır
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü
 
Sayı   : B.10.0.THG.0.12.00.02-774/03/00-
Konu : Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği
Eğitimi
03.08.2010/31287
 
 
…..………………… VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)
 
       Yataklı tedavi kurumlarında, sağlık hizmetleri ile ilişkili olarak gelişen enfeksiyon hastalıklarının önlenmesi ve kontrol altına alınması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 20 Eylül-15 Ekim 2010 tarihleri arasında enfeksiyon kontrol hemşireliği eğitimi düzenlenecektir.
Sözü edilen eğitime katılmak isteyen hemşire, sağlık memuru (toplum sağlığı) ve hemşirelik yetkisi almış ebelerin, başvuru formlarını ve enfeksiyon kontrol hemşiresi olarak görevlendirildiklerine dair yazı örneğini kurumları aracılığıyla il sağlık müdürlüklerine göndermesi gerekmektedir.
Bakanlığımıza bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinde uygulanacak olan enfeksiyon kontrol hemşireliği kurslarına katılacak olan özel hastaneçalışanlarından 1450 T.L. eğitim ücreti alınması Makamın 06/01/2010 tarihli ve 392 sayılı Onayı ile uygun görülmüştür.
20 Eylül-15 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirilecek olan eğitim için;
—İlinizde bulunan tüm yataklı tedavi kurumlarına (kamu, özel, üniversite, askeri) gerekli duyurunun yapılması,
—Eğitime katılmak isteyenlerce doldurulan başvuru formlarının Müdürlüğünüzce Enfeksiyon Kontrol Hemşirelerinin Eğitimine ve Sertifikalandırılmalarına Dair Tebliğ hükümleri ve yazımız ekinde yer alan eğitime ilişkin esaslar doğrultusunda değerlendirilerek uygun olan başvuruların başvuru değerlendirme formuna işlenmesi,
—İlinizden yapılan başvuruların 20 Ağustos 2010 tarihine kadar Bakanlığımıza ve [email protected]e-postaadresine gönderilmesi,
gerekmektedir. Bu tarihten sonra gönderilen formlar dikkate alınmayacaktır.
Başvuru formları Müdürlüğünüzce muhafaza edilecek olup, Müdürlüğünüzce değerlendirmeye alınmayan şahsi başvurular kabul edilmeyecektir.
       Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. 
                                                                                                        Uzm. Dr. Orhan KOÇ
Bakan a.
 Genel Müdür Yardımcısı V.
 
EKLER:
1. Başvuruların Değerlendirilmesine İlişkin Esaslar
2. Başvuru Formu
3. Başvuru Değerlendirme Formu
4. EKH Bilgi Formu
 
 
 
BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN ESASLAR:
(SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİNCE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR)
 
1.      Kursa yataklı tedavi kurumlarında görev yapan hemşire, sağlık memuru (toplum sağlığı bölümü) ve hemşirelik yetkisi almış ebeler (ebelerin hemşirelik yetkisi alıp almadıkları il müdürlüklerince incelenerek formda belirtilecektir.) katılabilmektedir.
2.      Sözleşmeli personelin (4924) yılda bir aydan fazla eğitime katılmaması ile ilgili denetim personelin kurumu ve ilgili sağlık müdürlüğü tarafından yapılacaktır.
3.      4/B sözleşmeli personelin Bakanlığımızca düzenlenen sertifikalı eğitim programlarına en fazla bir defa 3 (üç) ayı geçmemek üzere katılması ile ilgili denetim personelin kurumu ve ilgili sağlık müdürlüğü tarafından yapılacaktır.
4.      Ağız ve diş sağlığı merkezleri ile entegre ilçe hastanelerinde görev yapanların eğitim için yaptıkları başvurular kabul edilmeyecektir.
5.      Aynı kurumdan birden fazla eğitim başvurusu kabul edilmeyecektir.
6.      Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği gereği kurumların, her 250
(iki yüz elli) yatak için bir enfeksiyon kontrol hemşiresi görevlendirmiş olması gerekmekte olup, yatak sayına uygun sayıda sertifikalı/eğitime katılmış personeli bulunan kurumların başvuruları kabul edilmeyecektir.
7.      Sertifikalı enfeksiyon kontrol hemşiresi bulunmayan kurumların başvuruları önceliklidir.
8.      Eğitime, lisans mezunlarına öncelik verilmek üzere; temel bilgisayar kullanım bilgisine sahip, meslekte en az üç yıl hizmeti bulunan, enfeksiyon kontrol hemşiresi olarak görevlendirilmiş ve/veya görev yapacakları kurumları tarafından belgelenen kursiyerler katılabilir.
  1. Ekte yer alan enfeksiyon kontrol hemşireliği bilgi formunu doldurmayan kurumların başvuruları kabul edilmeyecektir.
10. Kurs başvurusunda bulunan kursiyerlerin başvuru formları il müdürlüklerince değerlendirilecektir.
11. Kurumun hizmetini aksatmayacak şekilde il içi planlamanın yapılması, gereksiz başvuruların engellenmesi, uygun başvuruların değerlendirilerek her bir dönem için kaç personelin eğitime gönderilebileceğinin belirlenmesi ve eğitim başvurularının “Başvuru Değerlendirme Formu”na kaydedilmesi il müdürlüklerince yapılacaktır.
12.  Enfeksiyon kontrol hemşireliği bilgi formu ile başvuru değerlendirme formunun formatında herhangi bir değişiklik yapılmadan (satır/sütun ekleme/çıkarma, hücre birleştirme vs.) Excel dosyasına kaydedilecektir. Aksi takdirde başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
13. Başvuru Formları Sağlık Müdürlükleri tarafından muhafaza edilecektir. Sağlık Müdürlüğünce doldurulan Başvuru Değerlendirme Formunun en geç 20 Ağustos 2010 tarihine kadar Bakanlığımıza ve [email protected] e-posta adresine gönderilmesi gerekmekte olup, faks ile gönderilen başvurular kabul edilmeyecektir.
  1.  Bakanlığa gönderilen başvurular eğitim merkezlerinin kontenjanı ve kursiyerlerin tercihleri doğrultusunda değerlendirilerek uygun kursiyerler için Makam onayı alınacaktır. Makam onayı alınan kursiyerlerin kursu iptal edilmez. Kursiyerin kursa katılmasının mümkün olmadığı olağan dışı durumlarda mazeretinin değerlendirilerek, valilik görüşü
  2. ile beraber gönderilmesi gerekmektedir.

 

Üst Yazı için tıklayınız
Başvuru formu için tıklayınız
İl sağlık formu için tıklayınız

Bu haber toplam 13295 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim