• BIST 9696.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 27 °C

Engelli bireyler için sağlık tesisleri denetleme formu (TKHK)

Engelli bireyler için sağlık tesisleri denetleme formu (TKHK)
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Engelli bireyler için sağlık tesisleri denetleme formu hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Engelli bireyler için sağlık tesisleri denetleme formu hakkında duyuru yayımlanmıştır;

 

Engelli Bireyler İçin Sağlık Tesisleri Denetleme Formu

08/11/2012 tarih ve B.10.1.TKH.0.27.00.00/3455 sayılı yazımız ile Genel Sekreterliklerce oluşturulacak bir ekip tarafından Kurumumuza bağlı sağlık tesislerinin söz konusu rehberde belirlenen standartlar dahilinde denetlenmesi ve eksikliklerin tespit edilmesi ve giderilmesinin sağlanması talimatı verilmiştir.Bu çerçevede, sağlık tesislerinde engelli hastalara yönelik sağlık hizmetinin sunumunda eksikliklerin ve sorunların daha net görülebilmesi amacıyla Sağlık Kurumlarında Özürlü Bireyler İçin Ulaşılabilirlik Temel Bilgiler Rehberi doğrultusunda “Sağlık Tesisleri Denetleme Formu” hazırlanmıştır.

Aşağıda yer alan " Sağlık Tesisleri Denetleme Formu" Genel Sekreterlikce belirlenecek bir ekip tarafından Birliğe bağlı tüm sağlık tesislerinde uygulanacaktır. Söz konusu denetleme ekibi 1 sorumlu idareci, 1 idari personel ve 2 teknik personelden oluşmalıdır. Ekip oluşturulurken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü veya Belediyelerden destek alınabilir.

Denetleme Formu uygulanırken öncelikle beyaz alanlarda yer alan maddelere dikkat edilmesi gerekmektedir.

- Formda mavi ile boyanan parametler denetimlerde öncelikli olmayıp, daha sonrada düzenlenebilecek alanlardır. (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yöneticileri istişare edilerek karar verilmiştir. )

- Uygulanan denetim formunun 15.02.2013 tarihine kadar gönderilecek olan denetim sonuç raporu ile birlikte gönderilmesi,

- Denetim sonuç raporunda, uygulanan denetim formu doğrultusunda sağlık tesislerinde belirlenen eksikliklerin neler olduğu, sorunların çözümlenmesi için ihtiyaç duyulan kaynaklar ve öneriler hakkında ayrıntılı bilginin yer alması,

- Hazırlanan denetim sonuç raporu ve denetim formunun Kurumumuz Hasta, Çalışan Hakları ve Güvenliği Daire Başkanlığı e-posta ( [email protected]) adresine ve Kurumumuz resmi adresine 15.02.2013 tarihine kadar gönderilmesi gerekmektedir.

İlgili yazıya ve denetleme formunu aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Engelli Bireyler İçin Sağlık Tesisleri Denetleme Formu Hakkında
Denetleme Formu








 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 18538 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim