• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Engellilere yeni sınav sistemi müjdesi!

Engellilere yeni sınav sistemi müjdesi!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engeliler içinde bir sınıflandırma yaptıklarını ve bu sınıflandırmaya göre yeni bir sınav sistemi oluşturduklarını söyledi.

Bakan Şahin, Nisan ayında yapılacak sınav sonuçlarına göre, engellilerin işe yerleştirileceklerini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Dünya Bankası ve Dünya Sağlık Örgütü işbirliği ile hazırlanan, 'Dünya Engellilik Raporu'nun Hilton Otel'de yapılan tanıtım toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Fatma Şahin, Türkiye’de engellilerin birçok alanda engeli aştığını belirtti. Bunun yeterli olmadığına vurgu yapan Şahin, "Engelli artık mali olarak desteğe kavuşuyor, caddeye çıkıyor alışveriş yapmak istiyor. İnsanca yaşamak istiyor kamu hizmetlerinden istifade etmek istiyor. Bunun önündeki engelleri bizim hızlı bir şekilde kaldırmamız gerekiyor. Yasal süreç yedinci aya kadar tamamlanıyor. Burada belediye başkanlarımız da var. Engellilerin yedinci aya kadar erişilebilirlik sorununu çözebilecek hem kapalı alanda hem açık alanda caddelerin toplu taşıma araçlarının eksiklerini gidermesi lazım. 5 ay gibi bir süremiz kaldı. Biz bunun takibi yapıyoruz. Bu işin takibin yapacağız. Bakanlığımızın en önemli meselesi olarak bu iş karşımızda duruyor." diye konuştu.

Engelli vatandaşların istihdamı konusuna da değinen Bakan Şahin engelliler için yeni bir sınav sisteminin getirileceğini söyledi.

Nisan ayı içinde farklı engel gruplarının sınıflandırılarak sınava gireceklerini belirten Şahin, “İstihdamda yerleşmelere rağmen 'Açıkları nasıl kapatacağız?' dedik. Bize gelen çok haklı bir talep vardı. Biz herkesi tek bir sınava girdiriyoruz. Yani bedensel engellisi, işitme engellisi, görme engellisi aynı sınava giriyor. Aynı zaman diliminde o kendi fırsata erişiminde soruyu anlamada farklı bir kapasite gerektirdiği için genelde bedensel engelli arkadaşlarımızın diğer arkadaşlarımıza göre daha hızlı anlama daha çok puan alma pozisyonu oluşuyor. Şimdi dedik ki biz bunların hepsini kendi içinre sınıflandıralım. Bedensel engelliler de görme engelliler de işitme engelliler de kendi içinde sınava girsin istiyoruz. Bunun için hemen Genel Müdürlüğümüz, ÖSYM, Sağlık Bakanlığı bir komisyon oluşturdu. Bütün çalışmalarını tamamladı. ÖSYM takvimini hazırladı. Biz Nisan ayı içinde bu sınavı yapıp Haziran ayı içinde boş olan bütün kadrolara ilkokul mezunları için kura çekimi ile diğerleri için sınav sonuçlarına göre bütün kadroları doldurmayı çok önemsiyoruz. Bunu ülkemizin kalkınması için de çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3211 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim