• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Engellilere yurt dışında ücretsiz tatil imkanı

Engellilere yurt dışında ücretsiz tatil imkanı
Engelli Dernekleri Federasyonu tarafından yapılacak çalışmayla engelliler, AB üyesi ülkelerde karşılıklı olarak ücretsiz tatil imkanına kavuşacak.

Engelli Dernekleri Federasyonu tarafından yapılacak çalışmayla engelliler, AB üyesi ülkelerde karşılıklı olarak ücretsiz tatil yapabilecek.

Engelli Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdurrahman Kurtaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin sosyal hayata kazandırılması için birçok çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Engellilerin tatil yapabilmeleri için "Engelli Turizmi" üzerine çalıştıklarını belirten Kurtaslan, "Uluslararası düzeyde aktivite olabilirsek engelliler bizim merkezlerimizde tatil yapacaklar. Örneğin; Fransa'daki bir kuruluşa gidip 3 ay tatillerini ya da bunun bir bölümünü orada geçirecekler, 5 kuruş para ödemeyecekler. Fransa'daki engelliler de aynı şekilde bizim turizm merkezlerimize gelebilecek, onlar da para ödemeyecek" diye konuştu.

Kurtaslan, AB üyesi bütün ülkelerin şu anda sisteme bağlı olduğuna işaret ederek, sisteme dahil olan ülkelerin birbirleri arasında geliş-gidiş yapacağını anlattı.

Akredite olmayan kuruluşlar arasında böyle bir çalışmanın mümkün olmadığını vurgulayan Kurtaslan, böyle bir faaliyetin hem engelliye yarar sağlayacağını hem de ülke imajına katkı vereceğini kaydetti.

Kurtaslan, Türkiye'deki tatil merkezi olarak Muğla'nın Köyceğiz ilçesinin seçildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Köyceğiz çok güzel, sakin, doğal güzellikler içerisinde olan bir yer. Orada otel sahipleriyle görüştük. Onlarla belli düzeyde anlaştık. 'Bu amaç için otellerinizi bize ücret mukabilinde ayırın' dedik. Tabi ücreti de sembolik, onların işletmesini sıkıntıya sokacak boyutta değil. Bunun finansmanını yurt dışından karşılayacağız. Engellilerimiz orada tatil yapacaklar ama paralarını kendileri karşılamayacak. Onlar da anlayış gösterdi. Köyceğiz çok uygun bir yer, tanıtım kolaylığı da var. Orada çok fazla hareketlilik de yok. 8 bin nüfuslu yer, oteller genelde boş kalıyor. İnşallah bu projeyle oraya da canlılık gelecek."

- "Proje, gelecek yaz başlayacak"

Köyceğiz'de jeotermal kaynak ve termal otellerin de olduğunu ifade eden Kurtaslan, engellilere sadece tatil değil, sağlık açısından da çeşitli uygulamalar yaptırmak için çalışmaları sürdürdüklerini anlattı.

Otel sahiplerinin teklifi kabul ettiklerini ancak bunu hukuki bir çerçeveye oturtacaklarını vurgulayan Kurtaslan, "Çünkü bu, uluslararası akreditasyona konu olacağı için otellerin fiziki durumlarının uluslararası standartları da içermesi gerekiyor. Gördüğümüz kadarıyla oteller genelde iyiydi. Hafif düzenlemelerle o standartlara gelebilirlikleri var. Bunları yaptıktan sonra en kısa sürede başlatacağız fakat bu yaza yetişmez. Çünkü uluslararası şeylerde 1 yıllık zaman tanımak gerekiyor. Gelip bakacak, inceleyip görecekler. Daha sonra uygunluk verecekler, 1 yıllık zaman diliminde akreditasyonu alabiliriz" ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 13905 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim