• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Engellinin parasını seyahatte yediler

Engellinin parasını seyahatte yediler
Engelliler Spor Federasyonu'nda sporcular bir yıldır maaş alamazken, yöneticiler ülke ülke gezmiş. Sponsorların sporculara verdiği paraya bile el konulmuş

METİN CAN

Bir yıldır engelli sporcuların ve hakemlerin parasını ödeyemeyen borç batağındaki Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nda yaşanan skandallara her gün bir yenisi ekleniyor. Başkan Demirhan Şerefhan'ın Türkiye'nin en büyük tekerlekli sandalye satıcısı olduğunun ortaya çıkmasının ardından mevcut yönetimin federasyonu adeta bir seyahat acentesine çevirdiği belirlendi. Şikayet dilekçelerini incelemeye alan Spor Genel Müdürlüğü'nün ilk incelemelerine göre, iki yıl içinde dünyanın dört bir tarafındaki müsabakalara sporcu sayısından fazla yönetici ile onların eş ve dostları katıldı. A'dan Z'ye tüm masraflar ise federasyona fatura edildi. Bu durumun en yakın örneklerinden biri Güney Kore'deki Dünya Şampiyonası'nda yaşandı. Mali sebepler gerekçe gösterilip, götürülen sporcu sayısı 12'den 11'e düşürülürken, 9 yönetici federasyonun kasasından Güney Kore'nin yolunu tuttu. Maliyet 2 katına çıktı, federasyon zarara uğratıldı.

BANKA İNCELEME BAŞLATTI

Sporcuların kazandığı paraların ödenmediği de iddia ediliyor. Buna göre, Tekerli Sandalye Basketbol Takımı'nın dünya üçüncülüğünün ardından sponsor özel bir banka, sporcu ve teknik ekibe 204 bin TL gönderdi. Ancak paranın tamamı teknik heyete aktarıldı. Sporcular lisans ve kariyerlerini koruyabilmek için buna ses çıkaramadı. Konuyla ilgili görüşünü aldığımız banka, inceleme başlattıklarını açıkladı. İdari kadronun usulsüzlükleri de mercek altına alındı. İddialara göre, yönetime yakın isimler yıllardır kuruma gitmeden yüksek ücretlerden maaş alıyor. Federasyona ait borç 2.5 milyon TL'yi bulurken, ödenmeyen ücretler nedeniyle yurtiçi ve yurtdışındaki bazı müsabakalar da gerçekleşmedi.

MAIL YAĞDI

Sabah'ın "Engellinin başkanı sandalye kralı çıktı" haberi büyük ses getirdi. Başta maaşlarını alamayan engelli sporcular olmak üzere hemen her kesimden yaşananlara büyük tepki geldi. İşte onlardan birkaçı:

Engelli basketbolcuyum. Bin 200 TL'lik maaşım 8 aydır ödenmedi. Yönetimi eleştirdiğimiz için disipline verildik. Sesimizi duyun artık.

Engellileri kendi ticari menfaatlerine alet edenleri kınıyoruz.

Yönetimin basketbola ayrı bir önem vermesinin sebebi anlaşıldı. En pahalı sandalyeler orada çünkü. En ucuzu 15 bin TL!

Mali Genel Kurul'da ibra olmayan yönetimin seçime gitmemek için bu kadar çabalamasının sebebi meğerse sandalye rantı ve ballı yurtdışı gezileriymiş. Mevcut yönetime sesleniyorum: Engelli camiasının sırtından düşün.

Yeter artık burnumuzdan getirdiniz. Kulüpler icra aşamasına geldi. Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı bu konuya el atmalı. Engelli arkadaşlarımızın kaderiyle oynuyorsunuz.

Hak gaspını bu denli ayrıntılı dile getirdiğiniz için teşekkürler...

Sabah ailesi olarak camiamızda yaşanan gerçekleri ulusal basında dile getirdiniz. Bu durum camia olarak bizleri fevkalade memnun etti.

TBESF camiasındaki 14 yıldan beri yaşanan gerçekleri ulusal medyada ilk defa bu kadar kapsamlı bir şekilde dile getirdiği için SABAH'a teşekkür ederiz.

Engelli Federasyonu'nu kapanma aşamasına getirdiniz. Kulüpleri perişan ettiniz.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3301 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim