• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Erdoğan, Liv Hospital Ankara'nın açılışını yaptı-Video

Erdoğan, Liv Hospital Ankara'nın açılışını yaptı-Video
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sağlıklı bir topluma, sağlıklı bir millete layığız. Bunu da başarmak, bizim olmazsa olmaz görevimizdir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " "Sağlıklı bir topluma, sağlıklı bir millete layığız. Bunu da başarmak, bizim olmazsa olmaz görevimizdir" dedi.

Erdoğan, Medical Park Sağlık Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Liv Hospital Ankara'nın açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde konuşan Erdoğan, Liv Hospital Ankara'nın, 150 yatak kapasitesiyle sağlık dünyasına ve Ankara'ya farklı bir zenginlik katacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, Türkiye'de sağlık sektöründe çok önemli görevleri ve yeri olduğunu ifade eden Erdoğan, göreve geldiklerinde eğitim, sağlık, adalet, emniyeti 4 temel taş olarak nitelediklerini ve bunlar üzerinden Türkiye'yi yükselteceklerini söylediklerini anımsattı.

"Bir zamanlar Türkiye'de 'sağlık' dendiğinde, kavramın kendisi felç olmuştu" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir tarafta emeklilerin ayrı hastaneleri, sigortalıların ayrı hastaneleri, öbür tarafta Türkiye'deki devlet kurumlarının kendilerine ait hastaneleri var. Dericilik sektöründe onların, PTT'de onların kendine ait hastaneleri, değişik değişik alanda hastaneler... Bu arada özelin de kendine ait hastaneleri vardı. Biz, bunların hepsini birleştirip koordine edeceğimizi söylediğimizde çok eleştiri almıştık. 'Biz, bunu yapacağız' demiştik, 'olmaz' demişlerdi. Hatta hatta 'SSK ve Emekli Sandığı arasındaki birleşmeyi yapacağız' dediğimizde de 'olmaz' demişlerdi, sonunda oldu. Bütün mesele inanmak, azmetmek, kararlı olmaktı. Biz, daha düşük bir harcama sürecine girmedik. Daha büyük harcamalar yaptık. Çünkü insanımızın sağlığı için 'bu harcamalar aslında fazla' diye değerlendirilemezdi. Zira 'halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi'. Sağlıklı bir nefes, bir devletin fedasına eğer mal olabiliyorsa biz şu anda ülkemizde sağlık sektörüne eğitimden sonra böyle bir harcamayı yapmaktan dolayı hiçbir zaman 'niye böyle yapıyoruz' sorusunu sormadık. Sağlıklı bir topluma, sağlıklı bir millete biz layığız. Bunu da başarmak bizim olmazsa olmaz görevimizdir."

-"Artık insanı öne çıkaran bir devlet anlayışı Türkiye'de var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de bir zamanlar SSK hastanesinin eczanelerinden vatandaşların ilaçlarını dahi alamadıklarını, hastane eczanesinden ilaçların bazılarının alındığını, şimdi ise böyle sorunların yaşanmadığını vurgulayarak, "Bu, insan öncelikli bir devlet anlayışının ürünüdür. Artık insanı öne çıkaran bir devlet anlayışı Türkiye'de var" diye konuştu.

Erdoğan, yola çıkarken "3Y" diye tarif ettikleri yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadeleyi vere vere bugünlere geldiklerini belirtti.

Liv Hospital Ankara'nın, Ankaralıların hemen müracaat edecekleri hastanelerden birtanesi olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastane doktorlarına, yöneticilerine, sağlık memurlarına ve hemşirelerine başarı diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yatırım da sağlıkta sıhhate, ticarette de berekete vesile olsun" dedi.

-Sağlık ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanları

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da hastanenin sağlık turizminde Türkiye'ye önemli katkılar sağlamasını dileyerek, önümüzdeki süreçte özel sektör, kamu ve üniversite hastaneleriyle güçlü sağlık hizmeti sunumunu gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirtti. Türkiye'nin sadece kendi nüfusuna değil, yakın coğrafyasındaki 1,5 milyar insana yönelik sağlık hizmeti verecek duruma geldiğini vurgulayan Müezzinoğlu, Türkiye'yi sağlık merkezi yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de bakanlık olarak 2 bin 600 sağlık kuruluşu ve 25 bin eczaneyle anlaşma yaparak 77 milyon vatandaşa hizmet verdiklerini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçirdikleri sağlıkta dönüşüm programıyla son derece önemli adımlar atıldığına işaret eden Çelik, "Öyle bir sağlık teminat paketimiz var kı hiçbir Avrupa ülkesinde bu genişlikte sağlık teminat paketinin olmadığını gururla ifade edebiliyoruz" dedi.

Sağlıktaki harcamalar artarken, kalitenin daha da gelişmesi yolunda Sağlık Bakanlığı ile çalışmaların sürdürüldüğünü dile getiren Çelik, Liv Hospital Ankara'nın hayırlı olmasını diledi.

-"En önemli gelir kaynağımızdan biri"

Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, Liv Ankara'nın İstanbul'dan sonra ikinci hastaneleri olduğunu belirterek, "lider, iddialı, vizyoner" kelimelerinin baş harflerinden oluşan Liv Hospital olarak, Türkiye'de sağlık turizminin en önemli hastane zincirinden birisi olması yönünde çalıştıklarını söyledi.

Yurtdışından gelen hastaların en önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu, Türkiye'de sağlık alanında üst düzeyde, olağanüstü bir noktaya gelindiğine işaret eden Usta, kendilerinin de bu sisteme katkı sağlamaya çaba harcadıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra açılışa katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta ve bazı davetlilerle açılış kurdelesini kesti.

Açılışın ardından Erdoğan ve beraberindekiler hastaneyi gezdi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9278 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim