• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Erdöl: Hastaneler taşınmayacak

Erdöl: Hastaneler taşınmayacak
TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Trabzon’daki hastanelerin taşınacağı ya da birleştirileceği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, Trabzon sağlık alanında 3 yeni projeyi açıkladı.

Erdöl, “Diş Hastanesi tamamlanacak. Arsin Psikiyatri Hastanesi bitirilecek, Fatih Hastanesi’nin arkasında yeni bir hastane yapılacak” dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili, TBMM Sağlık ve Aile İşleri Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Cevdet Erdöl, Trabzon’daki hastanelerin taşınacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Şu aşamada Trabzon’da hastanelerle ilgili 3 işlemimiz var. Birinci diş hastanesini tamamlamak, ikincisi Arsin’deki pskiyatri hastanesini tamamlamak, üçüncüsü de Fatih Hastanesi’nin arkasında yeni bir hastane yapmak. Bunlar dışında ortaya atılan iddiaların hiçbiri doğru değildir" dedi.

Günebakış’a konuşan Prof.Dr. Erdöl, Trabzon’da Ahi Evren Hastanesi, Çamlık Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin taşınacağı ya da rotasyona uğrayacağı şeklindeki iddiaların sadece dedikodudan ibaret olduğunu belirterek, "Şu aşamada bu hastanelerin taşınması da söz konusu değil, tek başhekimlik haline getirilmesi de söz konusu değil. Bizim hastane süreci olarak Trabzon’da planladığımız işlemler var. 3 önemli işlem. Bunlardan birincisi Diş Hastanesi’dir. Biliyorsunuz oradaki bina yıkıldı. İnşaat başladı. Süreç işliyor. İkincisi, Arsin’deki Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanesi. Bu kamu ve özel ortaklıklı bir projedir. Aynen Kayseri’de olduğu gibi. Özel sektör tarafından yapılacak ve devlet tarafından kiralanacak. Yakın zamanda da ihalesi neticelenecek. Şu anda ön yeterlilik ihalesi yapıldı. Çalışmaların ardından sonuçlanacak. 1-2 ay içinde neticelenmesini bekliyoruz. Üçüncüsü de Fatih Devlet Hastanesi’nin arkasındaki alana 400 yataklı bir hastane yapmak istiyoruz. Bu 400 yataklı hastaneyi yaptıktan sonra Fatih Hastanesi’ni yıkacağız. Planlanan bunlardır. Bir de üniversitemizin düşündüğü bir çocuk hastanesi vardır. Bu da Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi şeklindedir. Henüz proje aşamasındadır. Başka da planlanan çalışma yoktur. Şu anda Trabzon’la ilgili başka bir gelişme düşünülmüyor. Kamu Hastaneleri Birlikleri Yasası çıkarsa hastaneler, bir yönetim kurulu tarafından yönetilecek. Başhekimlikleri yine ayrı olacak ama üst kurul yönetim kurulu olacak. Endişe edilecek bir şey yok. Sağlık seviyesini yukarıya çekmenin gayreti içindeyiz. Şimdiki bakanımız, önceki bakanımız. Eski ve yeni milletvekillerimizin gayreti var. Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar bey yakından ilgileniyor. Şehir olarak şanslıyız. Daha iyisini yapacağız. Trabzon daha iyilerine de layıktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1969 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim