• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

Erkekler de diş estetiğine önem veriyor

Erkekler de diş estetiğine önem veriyor
Tepedentist Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hekimlerinden Dt. Ceyda Zorlu, estetik diş hekimliği uygulamalarına erkeklerin de en az kadınlar kadar rağbet ettiklerini söyledi.

Diş hekimliğinde estetik denildiği zaman gülümsemeyle birlikte görülen ön bölgelerin akla geldiğini belirten Diş Hekimi Ceyda Zorlu, dişlerinin ön bölgesinde önceden yapılmış dolgularından memnun olmayanlar, genç yaşta kaza geçirerek dişi kırılanlar, dişlerinin renginden memnun olmayanlar ve doğumsal diş lekeleri olanların estetik için çok fazla başvuru yaptıklarını belirtti. Estetik diş için en fazla kadınların başvuru yaptığını ama erkeklerin de kadınlardan aşağı kalmadığını kaydeden Zorlu, “İşinde, sosyal çevresinde belli bir konuma gelmiş erkekler, dişlerine ve diş etlerine dikkat ediyor. Uzun sürecek bir işlemde toplantılarının olup olmadığını kontrol ediyorlar. Erkeklerin dış görünüşe önem vermediği sanılır fakat önem veriyorlar” dedi.

GÜLERKEN AĞIZLARINI KAPATIRLAR
Estetik diş hekimliğinde dolgu, yaprak kaplama denilen lamineler ve diş eti estetiklerinden kişiye en uygun olanının yapıldığını dile getiren Tepedentist Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden Diş Hekimi Zorlu, “İnsanlar gülümsediklerinde diş ve diş etlerinin güzel görünmesini istiyor. Özellikle gülerken ağzını kapatan, mümkün olduğunca dudakları kapalı tutarak gülen, dişlerini göstermemeye çalışanlar artık estetik için çok fazla geliyor. Kişinin belki çok güzel bir gülümsemesi, çok güzel gamzeleri var fakat özgüveni olmadığı için bunları yansıtamıyor. İnsan ilişkilerinde istediği gibi rahat olamıyor, sürekli eli ile ağzını kapatıyor” diye konuştu. Zorlu sözlerine şöyle devam etti:

“Ön dişlere yapılan dolgularda kişinin diş rengine uygun renk skalasındaki kompozit dolgu yapılıyor. Lamineler ile doğumsal leke, hafif diş şekil bozuklukları, renk bozuklukları, dişler arasındaki boşluk problemleri çözülüyor. Bunun dışında estetik diş işlemlerinde kişinin diş etleri bazı yerlerde kısa bazı yerlerde uzun ise onları da lazerle aynı seviyeye getiriyoruz."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4601 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim