• BIST 8718.11
  • Altın 2246.931
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1867
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Erol Olçok'un ismi verilen hastanenin inşaatı tamamlandı

Erol Olçok'un ismi verilen hastanenin inşaatı tamamlandı
Sağlık Bakanlığı tarafından 215 milyon liralık yatırımla Çorum'da yaptırılan ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu ile şehit olan Erol Olçok'un isminin verildiği Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinin inşaatı tamamlandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 215 milyon liralık yatırımla Çorum'da yaptırılan ve 15 Temmuz'da darbe girişiminde oğlu ile şehit olan Erol Olçok'un isminin verildiği 800 yataklı hastanenin inşaatı tamamlandı.

Vali Necmeddin Kılıç ile AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Ankara yolunda inşa edilen hastanede inceleme yaptı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk ve Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı'nın da eşlik ettiği ziyarette hastanenin çeşitli bölümlerini gezen Kılıç ve Ceylan, ilgililerden bilgi aldı.

Milletvekili Ceylan, burada düzenlediği basın toplantısında, İl Özel İdaresi tarafından 2013'de ihalesi yapılan ve yaklaşık 215 milyon liralık bedelle sözleşmesi imzalanan 800 yataklı hastane inşaatının tamamlandığını, müteahhit firmanın 1 Mart'ta binayı teslim edeceğini ve taşınma işlemlerine başlanacağını söyledi.

151 dönümü kapalı olmak üzere 950 dönüm araziye inşa edilen hastanede 800 yatak, 176 poliklinik, 22'si suit olmak üzere 430 hasta odası bulunduğunu anlatan Ceylan, şu bilgileri aktardı:

"Hastanemiz 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek. Mevcut hastanemizde 10 ameliyathanemiz varken, burada 30 ameliyathane olacak. Yeni hastane hemen hemen her açıdan mevcut hastanemizden üç kat büyüktür. İçerisinde yürüyen merdivenleri, yürüme bantları, çocuk yoğun bakım ünitesi, hastane içerisinde hastaların nakli için golf ambulans olarak bilinen araçların hizmet vereceği bir sağlık tesisini Çorum'a kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Son teknoloji cihazlarla akıllı hastane olarak hizmet verecek."

Hastanenin tefrişatı için 64 milyon lira ödenek ayrıldığını bildiren Ceylan, "Yeni alınacak cihazlarla toplamda 500 milyon liralık bir yatırım yapılacak. Amacımız Çorum'dan hasta sevkini minimum düzeye indirerek, diğer illerdeki hastalara hizmet vermek ve Çorum'u sağlık alanında cazibe merkezi yapmaktır. Hitit Üniversitemiz ile burayı en güzel şekilde işleteceğiz." dedi.

- "Şehitlerimizi unutmadık"

Ceylan, darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu ile şehit olan Çorumlu Erol Olçok'un isminin hastanede yaşatılacağına işaret etti.

Olçok'un bir kahraman olduğunu vurgulayan Ceylan, "15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız. İsimlerini her platformda yaşatacağız. Hemşehrimiz şehit Erol Olçok'un ismi de Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşatılacak. Tabelaları geldi, kısa sürede montajı yapılacak. İnşallah onun adını ve anısı da memleketinde yaşatmış olacağız." diye konuştu.

Yeni hastanenin taşınma sürecinin ardından kısa sürede hizmete gireceğini dile getiren Ceylan, Bahçelievler Mahallesi'ndeki mevcut Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gülabibey Mahallesi'ndeki Göğüs Hastalıkları Hastanesinin de hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti.

Ceylan, ayrıca Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi için mevcut Fen Edebiyat Fakültesinde yer tahsisi yapıldığını, Ankara'daki başka bir üniversitede eğitim verilen tıp fakültesi öğrencilerinin 2018'den itibaren Çorum'da eğitim almaya başlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5489 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim