• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Erzincan'da yeni İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Hirik oldu

Erzincan'da yeni İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Hirik oldu
Erzincan Sağlık İl Müdürlüğü’ne atanan Yrd. Doç. Dr. Erkan Hirik, görevi Dr. Mesut Turan’dan devir aldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Sağlık Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı değiştirilerek, yeni görev tanımları belirlendi. Taşra teşkilatlarında Kamu Hastaneleri Birlikleri Genel Sekreterlikleri ve Halk Sağlığı Müdürlükleri, İl Sağlık Müdürlükleri altında tek çatıda toplandı.

Bu kapsamda Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü’ne atanan Yrd. Doç. Dr. Erkan Hirik, 13 yıldır Erzincan Sağlık Müdürü olan Dr. Mesut Turan’dan görevi devir aldı. Düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Dr. Mesut Turan, 13 yıldır kesintisiz olarak Sağlık Müdürlüğü görevini yürüttüğünü ifade ederek; “Bu süre içerisinde ülkemizde, Erzincan’ımızda, köylerimizde, beldelerimizde, sağlık ocaklarımızda, sağlık evlerimizde çok fazla sağlık hizmeti yürüttük. Bugün aşılama oranlarımız yüzde yüz bebek ölümleri Türkiye ortalamasının altında, anne ölümümüz yok artık evlerimize evde bakım hizmetleri veriyoruz. Şehrin yüzde yüzüne 112 Acil Sağlık hizmeti veriyoruz. Diyaliz hizmetlerimiz, acil sağlık hizmetlerimiz, aile hekimlerimiz sayabildiğimiz kadar hizmeti ilimizde, ülkemizde başarı ile yürüttük. Başarılı bir şekilde yürütmeye devam edeceğiz. Bundan sonra bu hizmetleri arkadaşımız, Erkan beye ve onun ekibine devir ediyorum. Bu hizmetleri yürüttüğümüz süre içerisinde, hem ülkemizin birliği, beraberliği, hem kendi ilkelerimiz, hem bulunduğumuz bölgenin ve Erzincan’ımızın gerçekleri doğrultusunda hareket ettik. Hakkaniyetle yaptık. Doğru yaptık. Kurumumuzu hiçbir şekilde incitmedik. Kurumumuzun hiçbir şekilde sarsmadık. Büyük bir başarı ile anlımızın akıyla bu hizmetleri bundan sonraki arkadaşlarımıza bırakıyoruz. Bu süreçte beraber çalıştığımız tüm arkadaşlarımızın haklarını helal etmesini diliyor. Görevi devir alan Erkan beye yeni görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yeni Sağlık İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Hirik ise Dr. Turan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek; “Bu bir görev bir emanettir. Emaneti şuanda biz devir aldık. Bundan sonraki süreçte bu emaneti devir edene kadar anlımızın akıyla büyük bir çaba sarf ederek, Erzincan’da gelmiş olduğumuz sağlık noktasını daha da iyileştirmek için elimizden geleni fazlasıyla yapacağız. Bu süreçte Mesut Beyin tecrübelerinden, birikimlerinden faydalanacağım. Birbirimizden hiçbir zaman kopmayacağız. Sağlık hizmetlerinden yapılması gerekenleri en üst seviyede yapmaya devam edeceğiz. Ben bu vesile ile başta Mesut beye bu zaman kadar görevinde yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum ve Erzincan’ımız için her şeyin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8714 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim