• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Erzurum'da 5 cm kesiyle iki günde ayağa kaldıran kalp ameliyatı!

Erzurum'da 5 cm kesiyle iki günde ayağa kaldıran kalp ameliyatı!
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine, kalp kapağındaki darlık şikayetiyle gelen hastaya, 5 Cm kesiyle kapalı kalp ameliyatı yapıldı.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine (BEAH), kalp kapağındaki darlık şikayetiyle gelen hastaya, göğüs kemiği kesilmeden 5 santimlik kesiyle kapalı kalp ameliyatı yapıldı.

 

GÖĞÜS KEMİĞİ KESİLMEDEN KALP AMELİYATI OLDU!

Erzurum'da 75 yaşındaki kalp hastası Orhan Avincan, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık 5 santimetrelik kesiyle, göğüs kemiği kesilmeden ameliyat edilerek sağlığına kavuştu. Alınan bilgiye göre, göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran Orhan Avincan'ın kalp kapakçığının, işlevini yerine getirmediği ve değiştirilmesi gerektiği saptandı. Hastanın işlevini yitiren kalp kapakçığı, yeni uygulanan yöntemle sağ meme altından açılan 5-6 santimetrelik kesiden girilerek, göğüs kemiği kesilmeden kapalı ameliyatla değiştirildi. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar Uzm.Dr. Mustafa Öztürk ve Yrd.Doç.Dr. Selami Demirelli, bu ameliyatla hastanın kısa sürede normal hayatına dönmesinin sağlandığını belirttiler.

 

 

"HASTA ÇOK KISA SÜREDE NORMAL YAŞANTISINA DÖNÜYOR"

Uzm.Dr. Mustafa Öztürk, yaptığı açıklamada, kalp kapakçığı değişimini, Erzurum'da kısa süredir, göğüs kemiği kesilmeden gerçekleştirdikleri kapalı ameliyatıyla yaptıklarını belirtti. Göğüs kemiği kesilerek yapılan klasik yöntemle ameliyatın bir takım zorlukları da beraberinde getirdiğini vurgulayan Öztürk, şunları söyledi: "Bu ameliyat yöntemiyle hasta normal yaşantısına çok daha kısa sürede dönüyor. Hastaya klasik yöntemle ameliyat yapılsaydı 1,5 ay sırt üstü yatacak ve korse takması gerekecekti. Bu da yaranın iyileşme süresini uzatacak ve yara yerinde akıntı olacağı için enfeksiyon riski oluşacaktı. Klasik ameliyat ile 15 gün sonra taburcu etmek yerine bu ameliyatla hastanede kalma süresi 1-2 güne indi. Hastamızın kan değerlerini ayarladıktan hemen sonra taburcu etmeyi planlıyoruz."

 

"HİÇ AMELİYAT OLMAMIŞ GİBİ"

Yrd.Doç.Dr. Selami Demirelli'de, hastanın göğüs bölgesindeki kesinin, hastaya her açıdan büyük konfor sağladığını ifade ederek, hastanın sanki hiç ameliyat olmamış gibi hayatına dönebildiğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5106 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim