• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Erzurum'da bir ilk daha

Erzurum'da bir ilk daha
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, anevrizma ameliyatıyla bölgede ve Erzurum'da bir ilk gerçekleştirildi.

Eskişehir'de yaşayan Saliha Delen (40) isimli ev hanımının geçirdiği beyin kanaması sonucu sol tarafında kısmi felç meydana geldi. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Kliniği'ne getirilen kadına anjiyo yapıldı. Anjiyo sonrası beyinde iki anevrizma tespit edilen Delen, Beyin ve Sinir Cerrahi Kliniği doktorlarından Op. Dr. Ahmet Karkucak tarafından ameliyata alındı. 3 saat süren başarılı bir ameliyatla genç kadının beynindeki anevrizmalardan büyük olan baloncuk klipslenerek alındı, ikinci anevrizma ise klipslenerek tedavi edildi.

Bölgede ve Erzurum'da ilk kez gerçekleştirilen ve başarıyla sonuçlanan ameliyatı yapan Op. Dr. Ahmet Karkucak, anevrizmanın halk arasında beyin baloncuğu olarak bilindiğini, aslında beyin damarlarının genişlemesi sonucu damar duvarının o bölgede incelmesiyle oluşan bir çeşit beyin kanaması olduğunu söyledi.

EN BÜYÜK TETİKLEYİCİ SİGARA
En sık beyin kanamasına neden olanhastalıktürü olan anevrizmanın genetik bir yatkınlığı olan boyutuna da değinen Op. Dr. Karkucak, ailesinde bu tür hastalık görülen kişilerin doktor kontrolünden geçmelerinin faydalı olacağına işaret etti. Özellikle tansiyon, şeker, sigara kullanımı, stresin anevrizma kanamalarına zemin hazırladığının altını çizen Op. Dr. Karkucak, "Anevrizma operasyonları riskli operasyonlar olmasına karşın, hastanın bir kez daha beyin kanaması geçirme riskini ortadan kaldırması bakımından oldukça önemli bir operasyondur. Zira hastanemizde başarılı bir anevrizma operasyonu geçirerek şu an sağlığına kavuşan hastamız bize gelmeden önce belirli aralıklarla 2– 3 kez beyin kanaması geçirmiş, buna rağmen hayatını kaybetmemişti. Fakat hastamızın sol tarafında kısmi bir felç durumu mevcuttu. Ameliyatta daha önceden tespit ettiğimiz iki baloncuğu da klipsledik, bunlardan büyük olanı da başarılı bir şekilde aldık. Şu an hastamızınsağlıkdurumu iyi olmakla birlikte yoğun bakım ünitemizde gözlem altında tutuluyor." dedi.

İzmir, Ankara, İstanbul, Samsun gibi büyük şehirlerde yapılan ameliyatın Erzurum'da ilk kez gerçekleştirilmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Op. Dr. Karkucak, "Bu tür ameliyatların başarıyla gerçekleştirilebilmesi için özellikle tam teşekküllü bir merkezin ve koordineli bir çalışma ortamının sağlanmış olması gerekir. Yeni göreve başladığım Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu şartların fazlasıyla yerine getirildiğini görmek beni son derece mutlu etti." diye konuştu.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan ise hastaneyi en ileri sağlık teknolojisi ile donattıklarını belirterek, "İleri düzeyde tam donanımlı 19 ameliyathanemiz var. Bu ameliyathanelerimizde 24 saat kesintisiz ameliyat yapılabilir. Hedefimiz büyük. Sağlıkta yükselen bir değer olarak, bölgenin en iyi hastanesi olmak için çalışıyoruz. Yaptığımız hizmetlerle vatandaşlarımızın takdirini kazanıyor, onların sağlıklı olmalarına vesile oluyoruz. Başarılı ve donanımlı bir ekibimiz var. Kendilerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6362 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim