• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Erzurum'da Hastanelere "Normal Doğum" Teşekkürü

Erzurum'da Hastanelere "Normal Doğum" Teşekkürü
'Avrupa'da küresel primer sezaryen oranı yüzde 23-24 oranındayken, birliğimize bağlı kadın doğum ünitelerimizde primer sezaryen oranı, yaptığımız çalışmalar ve anne adaylarına verdiğimiz bilgilendirmeler sayesinde yüzde 15'lerin altına düşmüştür"
 

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan, "Avrupa'da küresel primer sezaryen oranı yüzde 23-24 oranındayken, birliğimize bağlı kadın doğum ünitelerimizde primer sezaryen oranı, yaptığımız çalışmalar ve anne adaylarına verdiğimiz bilgilendirmeler sayesinde yüzde 15'lerin altına düşmüştür" dedi.

Erdoğan, Sağlık Bakanlığının normal doğum oranının artırılıp primer sezaryenle doğum oranının düşürülmesi için yürüttüğü çalışmalara, Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı sağlık kuruluşlarında etkili olarak uygulandığını söyledi.

Birlik bünyesindeki sağlık kuruluşlarında anne adaylarına en sağlıklı doğum yöntemi olan normal doğuma özendirme eğitim çalışmaları yapıldığını ifade eden Erdoğan, "Normal doğumun anneler açısından sayısız faydaları var. Özellikle çocuklarımızı enfeksiyonlardan korumak ve annelerin kısa sürede ayağa kalkması açısından çok önemli. Normal doğumla dünyaya gelenlerin, çocuk yaşlarda akciğer enfeksiyonu geçirme riski son derece azalıyor" diye konuştu.

Avrupa'da sezaryen doğumu yüzde 23-24 oranında

Erzurum'un sezaryen doğum oranlarında çok iyi bir derecede olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"2015 yılı verilerine göre, Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'nde, toplamda 8 bin 183 doğum gerçekleştirilmiş, bunun 5 bin 433'ü normal doğum, 2 bin 730 primer sezaryen, 20 tanesi ise müdahaleli olmuştur. Oltu Devlet Hastanesi'nde de toplam 320 doğum gerçekleşmiş, bunun 167'si normal doğum, 85'i primer sezaryn 68'i ise müdahaleli olmuştur. Avrupa'da küresel primer sezeryan oranı yüzde 23-24 oranındayken, birliğimize bağlı kadın doğum ünitelerimizde primer sezeryan oranı, yaptığımız çalışmalar ve anne adaylarına verdiğimiz bilgilendirmeler sayesinde yüzde 15'lerin altına düşmüştür"

Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından, Nene Hatun Kadın Doğum ve Oltu Devlet Hastanesi'ne primer sezaryen doğum oranlarındaki azalmadan dolayı teşekkür belgesi verildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4515 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim