• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Esas holding sağlıkta “Medlıne Sağlık Grubu”yla büyüyecek

Esas holding sağlıkta “Medlıne Sağlık Grubu”yla büyüyecek
Esas Holding, sağlık alanındaki yatırımlarını ‘Medline Sağlık Grubu’ çatısı altında topladı. Acil sağlık, evde sağlık ve hastanecilik alanında Türkiye’nin en kapsamlı sağlık gruplarından biri olmayı hedeflediklerini ...

Esas Holding, sağlık alanındaki yatırımlarını ‘Medline Sağlık Grubu’ çatısı altında topladı. Acil sağlık, evde sağlık ve hastanecilik alanında Türkiye’nin en kapsamlı sağlık gruplarından biri olmayı hedeflediklerini söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Medline Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, “Hastanelerimize 3 yılda 100 milyon dolar yatırıp 2 bin yeni istihdam yaratacağız” dedi.

Sağlık sektöründeki faaliyetlerini Medline Sağlık Grubu çatısı altında toplayan Esas Holding, önümüzdeki dönemde hastanecilik alanına 100 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Medline Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, “Esas Holding, 2001 yılından beri sağlık sektöründe faaliyet gösteriyor. Medline markamızla yıllardan beri verdiğimiz kaliteli ve rakipsiz hizmetle Türkiye’nin özel sektördeki en büyük acil sağlık ve evde sağlık hizmeti veren şirketi olduk. Birleşik Sağlık Kurumları markası ile özel hastanecilik yatırımlarımızı belli bir noktaya getirdikten sonra şimdi, 16 senelik köklü bir marka olan Medline, hastanecilik dahil tüm sağlık yatırımlarımıza isim veriyor ve Medline Sağlık Grubu olarak sağlıkta kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Hastanecilikteki hedefimiz halen toplam 550 olan hastane yatak kapasitemizi önümüzdeki 3 yıl içinde yapacağımız yeni satın almalarla 1000 yatağa çıkarmak” diye konuştu. Kasım ayında Antalya’da yeni bir hastane açacaklarının haberini veren Medline Sağlık Grubu Genel Müdürü Gürkan Ergenekon, “Medline Hastaneleri son 1 yılda 1 milyon kişiyi tedavi etti. Hedefimiz, geniş bir coğrafyaya yayılıp, toplumun her kesimine hitap eden yapımızla hasta sayımızı çok daha yukarılara çıkarmak. Kasım ayında faaliyete başlayacak Antalya hastanemizle 21 branşta hizmet vereceğiz” dedi.

Esas Holding’in 11 Ekim’de Les Ottomans Otel’de gerçekleştirdiği basın toplantısında Erhan Kamışlı ve Gürkan Ergenekon sağlık yatırımları ve sektör hakkında basın mensuplarına detaylı bilgi verdi.

HASTANECİLİKTE HIZLA BÜYÜMEYE ODAKLI YENİ BİR ZİNCİR DOĞDU

Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Medline Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, Medline Sağlık Grubu’nun, Esas Holding’in sağlık sektöründe büyümeye kararlı olduğunu ifade ederek, “Bugün Türkiye’de sağlık sektöründe yepyeni bir grup ve hastane zincirinin doğuşunu müjdelemek istiyoruz” dedi. Son 4 yıldır yaptıkları satın almalarla hastanecilikte varolduklarını anlatan Erhan Kamışlı, sektörde daha da derinleşmek ve iddialı olabilmek için bütün sağlık yatırımlarını tek bir çatı altında toplama kararı aldıklarını ifade etti. Erhan Kamışlı Ekim ayı içerisinde Antalya, Konya, Aydın, Kütahya, Eskişehir ve Adana’daki hastanelerin adlarının da ‘Medline’ olarak değiştirildiğini bildirdi.

100 MİLYON DOLAR YATIRIM, 2 BİN YENİ İSTİHDAM

Medline Sağlık Grubu’nun önümüzdeki dönem yatırımlarından da bahseden Erhan Kamışlı, şu ana kadar hastanecilik alanında 100 milyon dolar yatırım yaptıklarını, önümüzdeki 3 yılda ise 100 milyon dolarlık ek bir yatırım daha planladıklarını söyledi. Büyük boyutlu, grup hastaneleri hedeflediklerini, satın almalar için önlerine çıkan fırsatlarla ilgilendiklerini belirten Erhan Kamışlı, şunları aktardı: “Sağlık grubumuzda 2 bine yakın çalışanımız bulunuyor. Bu sayıyı yeni yatırımlarımızla 4 bine çıkararak önümüzdeki 3 yıl içinde 2 bin yeni istihdam oluşturmayı hedefliyoruz. Medline Sağlık Grubumuzun cirosunu 2011 sonu itibariyle 140 milyon TL bekliyoruz. 2012’de yüzde 15 artış ile sağlıkta Türkiye’nin 2 katı oranında büyüyeceğiz. Önümüzdeki 5 yıl içinde 250 milyon TL ciroya ulaşmayı planladık. Sağlık sektöründeki reformların devam etmesi durumunda çok daha fazla da büyüyebiliriz.”

SAĞLIK REFORMLARINI ve TAM GÜN YASASINI DESTEKLİYORUZ

Sağlık sektöründeki gelişmelere de değinen Erhan Kamışlı, son 10 yılda yapılan reformlar ile hastanecilikte yüzde 8’lerde olan özel sektör payının yüzde 30’lara çıktığını kaydetti. Son dönemde yeni hastane ruhsatlarının verilmemesiyle sektörde ciddi bir konsolidasyon yaşandığını vurgulayan Erhan Kamışlı, yabancı fonların sağlık sektörüne yatırım yapmaya başladığını, sektöre giren yabancı sermaye ile yeni yatırımların önünün açıldığını aktardı. Özel hastanelerdeki kapasite kullanım oranlarındaki artışla birlikte nitelikli sağlık hizmet üretiminde hissedilir bir yükseliş beklediklerini kaydeden Kamışlı, “Türkiye sağlık sektöründe verimliliği sağlayacak ve halka götürülecek hizmetin niteliğini artıracak her türlü uygulamanın yanındayız. Tam Gün Yasası’na tam destek veriyoruz. Türkçe bilen yabancı doktorları Türkiye’de çalıştırmaya yönelik düzenlemeleri de destekliyoruz” şeklinde konuştu.

ANTALYA’DA HASTANE AÇIYOR

Medline Sağlık Grubu Genel Müdürü Gürkan Ergenekon, Medline Sağlık Grubu altında toplanan hastanelerimizde son 1 yılda 1 milyon hastaya baktıklarını ifade etti. Antalya’da önümüzdeki ay yeni bir hastane açacaklarını ifade eden Ergenekon, “Antalya’daki yeni hastane kompleksimiz toplam 134 yatak kapasitesi ile 21 branşta hizmet verecek. Bu hastanemiz kanalı ile turizm sağlığı alanında yeni bir açılım yaratmayı hedefliyoruz, hasta sayımızda da önemli artışlar yaşanacak” şeklinde konuştu. Sağlık turizminde iddialı olduklarını anlatan Ergenekon, Medline Adana Hastanesi’nin öncelikle Irak pazarına odaklandığını, Medline Antalya Hastanesi ile de diğer ülkelerden gelecek hastalara hizmet vereceklerini ifade etti. Hastanelerin kadroları daha da güçlendirip teknoloji yatırımlarına hız vereceklerini belirten Ergenekon şöyle devam etti: “Sektörel anlamda özel sigortalar, asistans firmaları ve büyük hastane gruplarıyla işbirliklerine gitmeyi amaçlıyoruz. Bireyler adına ise sağlıklı ve iyi yaşam anlayışının aile içinde benimsenmesi için kadınlara yönelik destek programları ve projeler geliştireceğiz. Medline Hastaneleri, hasta ve yakınlarının kendinin rahat hissettiği ve ilk tercihi olan hastaneler olarak yoluna güçlenerek devam edecek.


“COĞRAFİ YAYGINLIĞIMIZ VE FAALİYET ALANLARIMIZ GENİŞLEYECEK”

Medline Sağlık Grubu’nun diğer hastanelerle de işbirliğine giderek coğrafi yaygınlığını artırarak yoluna devam edeceğini belirten Gürkan Ergenekon, grubun yine sağlık alanında farklı faaliyet alanlarında yer alan şirketleri koşulların uygun olması durumunda bünyesine katabileceğini söyledi. Esas Holding’in tüm alanlarda taşıdığı iddiayı bundan böyle Medline Sağlık Grubu’nda hayata geçireceğini sözlerine ekleyen Gürkan Ergenekon, 2010 yılında İstanbul’da özel şirketlerin verdiği 40 bin adet acil sağlık hizmetinin yüzde 35’ini tek başına Medline Acil Sağlık’ın sağladığını bildirerek, 20 milyon kronik hastanın bulunduğu ülkemizde evde sağlık ve acil sağlık hizmetlerinde de Türkiye’nin her yerinde erişilebilir olmak için çalıştıklarını ifade etti.

REFORMLARLA SEKTÖR BÜYÜDÜ

Medline Sağlık Grubu’nun öncelikli hedeflerinden birinin sağlık sektörünün büyümesi ve toplumun her kesimine hizmet vererek gelişmesine katkı sağlamak olduğunu belirten Gürkan Ergenekon, sağlıkta yapılan reformların sektörün büyümesinde önemli bir rol oynadığını ancak sağlık alanında daha katedilecek yol olduğunun da altını çizdi. Ergenekon sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre Avrupa Bölgesi’nde her 100 bin kişiye 330 – 350 doktor düşerken Türkiye’de ise 150 doktor düşüyor. Türkiye’de yılda kişi başına 600 dolar civarında sağlık harcaması yapılıyor. Bu rakam ABD’de 7 bin 500 doları buluyor. Sağlık sektöründe Türkiye istatistiki verilerinin seviyesi, sağlıkta hem özel sektör hem de devlet eliyle yapılacak ve yapılması gereken yatırım alanları ve potansiyeli gösteriyor. Rekabetin giderek arttığı bu sektörde kaliteli ve makul fiyatlarda hizmet sunarak, sürdürülebilir karlılık ve büyümeyi yakalayan kurumlar başarılı olacak.”
 

Bu haber toplam 5130 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim