• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Eşrefpaşa Hastanesi büyüyor

Eşrefpaşa Hastanesi büyüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, yeni birimleri hizmete açıp, Fizik Tedavi Ünitesi'ni yeniledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eşrefpaşa Hastanesi'ni ziyaret ederek yeni hizmete giren Uyku Bozuklukları Merkezi ve Böbrek Taşı Kırma Birimi ile yenilenen Fizik Tedavi Ünitesi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Kocaoğlu, servislerde yatan hastalarla da sohbet edip “geçmiş olsun” dileklerinde bulundu. Eşrefpaşa Hastanesi'nin hizmet kalitesi nedeniyle Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür eden hastalar, gerek temizlik ve teknik kapasite gerekse de güler yüzlü doktor ve personelden çok memnun kaldıklarını söyledi.

Kentin en modern sağlık kuruluşlarının başında gelen Eşrefpaşa Hastanesi'nin yeni bölümlerini Başhekim Uzman Doktor Bora İrer ile birlikte gezen Başkan Aziz Kocaoğlu'na, Uyku Bozukluları Merkezi'nde Uzman Dr. Aylin Çelikhisar tarafından kameralı sistemle tespit ve tedavi çalışmaları da aktarıldı.

İKİ YENİ BÖLÜM
İzmirlilere yüksek kalitede sağlık hizmeti sunmayı ilke edinen Eşrefpaşa Hastanesi'nin kentin en köklü sağlık kuruluşlarından bir olduğunu söyleyen Başhekim Uzm. Dr. Bora İrer, 2005 yılından bu yana Başkan Aziz Kocaoğlu'nun desteği ile hastanenin önemli hamleler yaptığını söyledi. Hastanede son teknolojilerin kullanıldığına dikkat çeken İrer, bunun son örneklerinin de yeni açılan bölümler olduğunu vurguladı.

BÖBREK TAŞI KIRMA ÜCRETSİZ
Yeni hizmete açılan Böbrek Taşı Kırma Merkezi'nin kentteki kamu hastaneleri içinde tek olduğunun altını çizen İrer, hastaların fark ödemediğini ve bu hizmetin tamamen “ücretsiz bir tedavi” olduğunu dile getirdi. İrer yeni bölümlerle ilgili şunları söyledi:

“Uyku bozuklukları merkezimizin yataklı ve poliklinik hizmetleri kısa sürede büyük ilgi gördü. 120 hastayı burada yatarak tedavi ettik. 350 hasta da poliklinikte fayda gördü. Burası randevulu çalışan bir merkezimiz. Taş kırma merkezimizde de yaklaşık 50 hastaya 70 seans taş kırma uyguladık. Kamuda tek olan bir taş kırma ünitesi bu. Özel hastanelerden tek farkı, hastadan fark ücreti almamamız. Fizik tedavi merkezimizi de yenileyerek 18 yataklı bir servis haline getirdik. Ayrıca yeni yoğun bakım servisimizin de ruhsatlandırma işlemleri sürüyor. Kısa süre sonra bu servisi de İzmirlilerin hizmetine sunacağız.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nin sağlık bakanlığı Hizmet Kalitesi standartları doğrultusunda denetlendiğini de vurgulayan İrer, son denetimde 92 puan aldıklarını hatırlatarak, “Bu iyi bir puan ve hastalarımıza kaliteli hizmet sunduğumuzun da göstergesi. Hastanemiz 200 yataklı ikinci basamak bir hastane. Kardiyo vasküler cerrahi ve beyin cerrahisi hariç tüm branşlarda hekimlerimiz var. Günde 1000-1200 hasta geliyor. Yıllık ameliyat sayısı 7 bine yakın. Yıllık 250 bine yakın hasta poliklinikte ayakta tedavi ediliyor. Yeni servislerimizle bu rakamları artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5434 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim