• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Estetiğe 150 milyon dolar

Estetiğe 150 milyon dolar
Bu yıl hedef büyüten Ethica Sağlık Grubu 150 milyon dolarlık yatırıma imza atıyor. Şirket Bakırköy, Levent ve Bostancı'da üç hastane, iki de klinik açacak.

Estetik operasyonlara ilginin artması, bu alandaki yatırımları ardı ardına getiriyor. Bu alanda iki hastane, iki de tıp merkezi olan Ethica Sağlık Grubu estetikte hedef büyüttü. Birkaç ay içinde iki klinik daha açmayı planlayan grup üniversite hastanesi için de çalışmalar yapıyor. 200'er yataklı üç hastane açmayı planladıklarını söyleyen Ethica Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, "Estetik alanında büyümeye devam edeceğiz. Hedefimiz dünyada bir numara olmak" dedi. Şu anda 600 kişiye istihdam sağladıklarını söyleyen Akdoğan, Bakırköy, Levent ve Bostancı'da 150 milyon dolarlık bir yatırımla açacakları üç hastane ve iki klinikle bu sayının 2 binlere ulaşacağını söyledi. Geçen yıla göre yüzde 50 büyüdüklerini söyleyen Akdoğan, "Gelecek yıl yüzde 100 büyüme hedefindeyiz" dedi. Estetikte Türkiye'nin dünyada ilk beşte olduğunu söyleyen Akdoğan, doktorların bu alanda çok ciddi gelişme kaydettiğini vurguladı.

KARİYER İÇİN
Araştırmalara göre güzel insanlar daha kolay iş buluyor. Murat Akdoğan, eskiden sadece kadınların estetik operasyon geçirdiğini şimdi erkeklerin de bıçak altına yattığını belirterek, özellikle kariyer estetiğinin ön planda olduğunu söyledi. Akdoğan, özellikle üst düzey yöneticiler hatta siyasetçilerin de estetik yaptırdığını belirterek "Aşağıdan çok genç bir nesil geliyor. Orta yaşlılar gençleşmeye yönelik, saç ektirme, diş estetiği, gözaltı torbalarını aldırma gibi operasyonlarla kariyerlerini olumsuz etkileyecek faktörlerin önüne geçiyorlar" dedi.

Cihazlara yatırım çok az

Akdoğan'a göre sektördeki en büyük sorun sağlık cihazlarının yatırımının Türkiye'de çok az olması. Akdoğan, "10 bin euroluk cihaza 80 bin euro veriyoruz. Ama bu konuda Zafer Çağlayan'ın ciddi çalışmaları var. Umuyorum çok yakın zamanda bu konuda olumlu gelişmeler olacaktır" diye konuştu.

Kuveyt'ten teklif aldı
Özel sektöre sağlık turizmi kapsamında devletin destek verdiğini vurgulayan Akdoğan, özellikle İngiltere ve Almanya'dan estetik operasyon için çok sayıda başvuru aldıklarını belirtti. Akdoğan, yakın bir gelecekte Körfez ülkeleri ve Ortadoğu'da Avrupa'nın önüne geçeceklerini söyledi. "Operasyonlar Avrupa'ya göre daha ucuz. Türk doktorlarının kaliteli olması nedeniyle de yabancılar Türkiye'yi seçiyor" diyen Akdoğan şöyle konuştu: "Ukrayna ve Rusya'dan da çok sayıda hasta geliyor. O bölgedeki insanlar 30 yaşından sonra hızlı bir çöküş yaşıyor. Bu nedenle orada da yatırım yapmayı planlıyoruz." St. Petersburg ve Toronto'da üniversiteler kurup, işbirlikleri yapmak istediklerini anlatan Akdoğan, "Kanada'da hiç özel hastane yok. Klinik düzeyde estetik ve plastik cerrahi hastanesi açmayı planlıyoruz. Kuveyt'ten de hastane açmamız için teklif geliyor. Konuyu değerlendiriyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1928 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim