• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Estetik cerrahiyle ilgili efsaneler

Estetik cerrahiyle ilgili efsaneler
Hem kadınların hem erkeklerin artık kolayca yaptırdığı ve iyice popüler olan estetik operasyonlar bazıları içinse hala korkulu bir rüya... Bunun en önemli sebebi ise operasyonlar hakkında bilgi sahibi olunmaması!

 


EN İYİ YÖNTEMLER HER ZAMAN EN YENİLERİDİR!
Yöntemler her geçen gün değişiyor. İdeal yöntemi bulabilmek için yeni yöntemler denense de, 'en yeni teknik en iyi tekniktir' anlamı çıkarılmamalıdır. Varsayımlara rağmen tersi sonuçlar da oluşabilir. 'En yeni yöntemler, en iyi yöntemlerdir' demekten ziyade; 'geçerliliği kabul edilmiş yöntemler en iyi yöntemlerdir' demek daha doğru olur.
 

BOTOKS FELCE NEDEN OLUR MU?
Botoksun etki mekanizması felç tarzındadır. Sinirden kasa geçen iletiyi bloke eder. Bloke olduğu sürece kaslar hareket ettirilemez. Bunun kişiye zararı yoktur.

BEYNE ZARAR VERİR
Bugüne kadar yayınlanmış hiçbir olguda böyle bir durum söz konusu olmamıştır. Hatta, bazı migren hastalarına faydalıdır; migren ataklarının ortadan kalkmasını sağlar. Ancak her hasta için bu etki söz konusu değildir.

BOTOKS BELLİ OLUR
Böyle bir durum söz konusu değildir. İyi yapılan bir botoks uygulamasında harika sonuçlar ortaya çıkar. Önemli olan tek şey, verilen dozun kişiye göre çok iyi ayarlanmasıdır.

LIPOSUCTION SONRASI DAHA FAZLA KİLO ALINIR!
Liposuction ile yağ hücrelerinin sayısı azalır. Hacmin artması için her bir yağ hücresinin daha fazla genişlemesi gerekir. Bu nedenle liposuction yapılan bölgeler daha fazla kilo alır düşüncesi kesinlikle yanlıştır.

BÖLGESEL ZAYIFLAMA
Liposuction ile 5 litreden daha fazla yağ alınmamalıdır. Aynı bölgeye birkaç defa liposuction yapmak mümkündür. Zaten 20-30 litre yağ alınabilecek kişiye uygulanmaz. İdeal olanı, kilo vermesine rağmen bazı bölgelerindeki fazlalıklarından kurtulamayan kişilerdir.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6798 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim