• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

Estetik depresyona iyi geliyor!

Estetik depresyona iyi geliyor!
Estetik yaptırmadan önce psikiyatriste görünmek fikri çok sert ve gereksiz bir düşünce. İnsan onuruna yakışmayan bir tartışma olduğunu düşünüyorum.

Estetikte son trendlerden bahsedebilir misiniz?


Göğüste geleceğin trendi, silikonu ve kendi yağınızı birlikte kullanmak. Küçük bir silikon yerleştirip, sonrasında ise yağ enjekte ediyoruz. Böylelikle hem istenilen boyut sağlanıyor hem de çok daha doğal duruyor. Dokunulduğunda dahi kimse bir şey anlamıyor. Kemiğinde sorun olmayan burunları burun ucu ameliyatı ile kolaylıkla düzeltebiliyoruz. Yüzün yaşlanması ile ilgili artık eski ameliyatların yerine askı yöntemini sıklıkla kullanıyoruz. Deride hafif bir sarkma varsa ya da hasta sadece 5-6 yaş gençleşmek istiyorsa bu askı yöntemi ile mümkün olabiliyor. Ayrıca Altın iğne, radyo frekans ve lazer sistemlerinin bir arada kullanıldığı bir yöntem. Çok küçük iğneleri cildin altına yerleştirip, cildin alt katmanını ısıtıp cildi toparlayabiliyoruz. Özellikle ağız, boyun ve dekolte bölgesinde etkili bir yöntem.Bir kazağı çamaşır makinesine attığınızda çekmesi gibi, deriyi ısıtıp sıkılaştırıyor. Kalıcı ve izsiz bir tedavi.Ayrıca ameliyathaneye de gerek yok. Tabi uygun hasta seçimi de çok önemli.

Türklerin estetik tercihleri neler?


Aslında biraz seçilen doktora göre değişiyor. Karadeniz’de daha çok burun yapılıyor. Bunun yanında Türkler daha çok liposaction, meme toparlama ve meme küçültme işlemlerini çok tercih ediyorlar.


Liposaction , güzellik salonlarında bile yapılıyor artık. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?


Liposaction çok fazla tercih edilen bir uygulama haline geldi. Ancak bu işlem çok ciddi bir uygulama. Sokak aralarındaki güzellik salonlarında yapılması ehliyetsiz araba kullanmak gibi bir şey. Estetik estetik cerrahlar tarafından yapılmalı. Öncelikle hastaların ilk sormaları gereken bu işlemi yapacak olan kişinin ne cerrahı olduğu ya da eğitiminin ne olduğu olmalı. Aksi halde ciddi yanıklar ve kötü sonuçlarla karşılaşmak çok doğaldır.


ESTETİK DEPRESYONA İYİ GELİYOR!


Estetik öncesi bir psikiyatra görünmek gerekebilir mi? Bazı psikiyatristler bunu öneriyorlar.


Estetik yaptırmadan önce psikiyatriste görünmek fikri çok sert ve gereksiz bir düşünce. İnsan onuruna yakışmayan bir tartışma olduğunu düşünüyorum. Ayrıca depresyondan kurtulma oranı, psikiyatriste görünmekten çok estetik sonrasında yükseliyor.


Peki kişi bir türlü yüzüyle, bedeniyle mutlu olamayıp sürekli estetik yaptırma hevesinde ise…


Van depremi sırasında Türk Plastik Cerrahları Derneği olarak birçok doktoru Van’a gönderdik. Sağlık bakanlığının da gönderdiği birçok doktor var. Kimse bunları gündeme getirmiyor ancak çok güzel çalışmalar yapıldı orada. Bu deprem Amerika’da olsaydı bu sistem orada bu kadar güzel çalışmazdı. Estetik ile ilgili bir karalama kampanyası var. Birinin saçının rengini değiştirmeden önce psikiyatriste görünmelisin demekle aynı şey aslında. Tabi sürekli bir memnuniyetsizlik ve devamlı bir estetik kaygı varsa bu da kişilik bozukluğudur. Ancak şunu da söylemek isterim, kadınlarımız hamilelik sonrasında sıklıkla depresyona giriyorlar. Ve küçük estetik dokunuşlarla bile bu depresyonu rahatlıkla aşıyorlar.


Estetik yaptırmaya karar verdikten sonra nelere dikkat etmeliyiz?


Öncelikle cerrah seçimine çok dikkat etmeliler. Mutlaka ilk olarak doktorun plastik cerrah olup olmadığı sormalılar. Ütopik reklamlara, sloganlara prim vermemeliler. Örneğin, ameliyatsız, hastanesiz vs. gibi sloganlar çok yanlış. Yapılan uygulama mutlaka ameliyathane koşullarında yapılmalı. Doktorun kişiyi hasta mı yoksa müşteri mi olarak gördüğü de çok önemli bir ayrıntı. En azından sizi hasta olarak gören bir doktor size çok da fazla zarar veremez. Referanslar da çok önemli. Seçtiğiniz doktorun yapmış olduğu ameliyatları araştırılmalı ve bu ameliyatları olan hastalar ile mutlaka buluşulup konuşulmalı.


Eğitimlerinizi sıkça duyuyoruz… Hangi konularda eğitim veriyorsunuz?


Dünyanın her yerinden eğitim için gelenler var. Tabi ben de bu ülkelere eğitim vermek için gidiyorum. Kök hücre, meme büyütme silikon eğitim verdiğim konular arasında yer alıyor.Orta ve doğu Avrupa’dan, Rusya’dan ve hatta Amerika’dan bile gelen doktorlar var. Ayrıca konferanslar da veriyorum bu ülkelerde.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3107 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim