• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

"Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Türkiye'nin Cleveland'ı olacak"

"Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Türkiye'nin Cleveland'ı olacak"
"Etlik Entegre Sağlık Kampüsü dünyanın en büyük sağlık merkezi olacak. Ankara, ABD'nin Ohio eyaletine bağlı Cleveland gibi yurtdışından hasta kabul eden merkez haline gelecek. Türkiye'nin Cleveland'ı olacak".

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Etlik Entegre Sağlık Kampüsünün dünyanın en büyük sağlık merkezi olacağını belirterek, ''Ankara ABD'nin Ohio eyaletine bağlı Cleveland gibi yurtdışından hasta kabul eden merkez haline gelecek. Türkiye'nin Cleveland'ı olacak'' dedi.

Sorularını yanıtlayan Türker, 2014 sonunda tamamlanacak Etlik Entegre Sağlık Kampüsünün işletmeye açıldığına 10 bin kişiyi istihdam edeceğini söyledi.

Kampüs için geçtiğimiz günlerde yapılan ihaleyi İtalyan Astaldi ortaklığında alan Türkerler Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Türker, projenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara için açıkladığı projelerin en önemlisi olduğunu kaydetti.

Kazım Türker, Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü'nün 1.400 dönümden oluştuğunu, 2,4 milyar lira yatırım maliyetiyle inşa edileceğini, Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Dışkapı Çocuk Hastanesi, Zekai Tahir Burak Kadın Doğum Hastanesi, Ulucanlar Göz Hastanesi, Ulus Devlet Hastanesi ve Dr. A.Y. Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de taşınarak 2014 yılı sonunda bitecek kampüste yer alacağının bilgisini verdi.

Projenin Public-Private-Partnership (PPP) modeliyle Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı bünyesinde hayata geçirileceğini bildiren Türker, Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsünde 100 ameliyathane olacağını, son teknoloji cihaz ve ekipmanla hizmet verileceğini kaydetti.

PPP modelinin Türkiye'de ilk kez denendiğini anlatan Türker, ortağı İtalyan Astaldi firmasının İtalya'da aynı modelle 6 hastaneyi geliştirdiğini belirtti ve Etlik'te yapılacak entegre sağlık kampüsü için en iyi teklifi vererek yıllık 319 milyon lira ile Astaldi – Türkerler Ortaklığı olarak ihaleyi kazandıklarını bildirdi.

Kazım Türker, Etlik Sağlık Kampüsü gibi Bilkent'te yapılacak sağlık kampüsü için de Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı'na tekliflerini ilettiklerini ve yapılacak ihaleye gireceklerini de açıkladı.

-ZİNCİRLİKUYU'DA 45 KATLI İKİZ KULE-

Yatırımlara devam ettiklerini belirten Kazım Türker, İstanbul Zincirlikuyu'da Çiftçiler Holding arazisi üzerinde ikiz kule inşaatına başladıklarını, 45 katlı olacak kulelerin 3,5 yıl içinde tamamlanacağını ve projenin yatırım maliyetinin arsa hariç 500 milyon dolar olduğunu söyledi.

İstanbul'daki yapılacak üçüncü köprü için Ağustos sonunda yapılacak ihalede de yer alacaklarını açıklayan Türker, ''Seçimler sonrasına bakarak da siyasi istikrarın sürdüğünü görüyoruz. Yabancı ve yerli yatırımcı Türkiye'de olmaktan memnun. Yatırımcı iştahı devam ediyor'' şeklinde konuştu.

-TÜRKİYE'NİN EN VERİMLİ JEOTERMAL SAHASI TÜRKERLER'DE-

Türkerler Holding Enerji Grubu'nun yenilenebilir enerji konusunda da yatırımlarını sürdürdüğünü anlatan Kazım Türker, rüzgar enerjisi alanında 67 adet proje ile Türkiye'de en fazla rüzgar enerjisi için lisans talebinde bulunan enerji grubu olduklarını söyledi.

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Türker, yenilenebilir enerjide jeotermal ile de ciddi olarak ilgilendiklerini söyledi. Çalışma kapasitesi açısından en verimli yenilenebilir kaynağın jeotermal olduğunu anlatan Türker, 2011 Şubat ayında yaptıkları sondaj aramaları sonucu Manisa - Alaşehir'de Türkiye'nin en verimli jeotermal sahasını devreye aldıklarını kaydetti. Bu sahada açtıkları ilk kuyunun elde edilen 14 Megawatt (MW) kapasite ile Türkiye'nin en verimli kuyusu, sahanın da 75 MW ile Türkiye'nin en verimli sahası olduğunu ifade etti.

Kazım Türker, hali hazırda Alaşehir'deki 3 arama kuyusunda toplam 28 MW kapasiteli, yılda 235 milyon kilovatsaat (KWH) saat elektrik enerjisi üretecek kaynak keşfi yapıldığını, 50 milyon dolarlık santralin 1 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.

Hedeflerinin jeotermal sahalarında 150 MW'lik kurulu güce erişerek yılda 1.260 milyon KWH elektrik enerjisi üretmek olduğunu bildiren Türker, projenin toplam bütçesinin 375 milyon dolara ulaştığını söyledi.

-TÜRKERLER-

Türkerler Holding tekstil sektöründe başladığı iş yaşamına 1993 yılında Türkerler İnşaat'ı kurarak devam etti. Holdingin yenilenebilir enerji üretimi, doğalgaz dağıtımı, tekstil, bilişim ve petrol sektörlerinde iştirakleri bulunuyor.

Türkerler'in Irak doğal gazını Türkiye sınırında teslimi ile iç ve dış piyasalara satışı amacıyla yapılan anlaşmalara dayalı olarak kurduğu ''İnci Doğalgaz İthalat İhracat'' ise enerji grubunun önemli şirketi olarak dikkati çekiyor.

Türkiye'nin önemli İnşaat Grubu Türkerler, Dünya Basketbol Şampiyonası maçlarının oynandığı Ankara Arena'nın yapımını çok kısa bir süre içinde tamamlayarak adından daha da söz ettirmişti.

Son olarak İzmir Karşıyaka'da Emlak Konut GYO ile birlikte hasılat paylaşımı modeliyle içerisinde 521 konut, 184 ofis ve alışveriş merkezlerinden oluşan Park Yaşam Mavişehir Projesinin yatırımına başlayan Türkerler, tekstil konusundaki faaliyetlerine ise bünyesindeki iki ayrı şirket ile devam ediyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3816 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim