• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Evde Çocuk Bakımı Projesi Haziran-Ağustos 2015 Faaliyetleri

Evde Çocuk Bakımı Projesi Haziran-Ağustos 2015 Faaliyetleri
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Evde Çocuk Bakımı Projesi Haziran-Ağustos 2015 Faaliyetleri yayımlandı.

Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi

BASIN BÜLTENİ
Haziran-Ağustos 2015

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi; İzmir, Bursa ve Antalya illerinde uygulanmaya devam etmektedir.

Amacı, annelerin iş piyasasının dışında kalmalarını engellemek, bu kişileri çalışma hayatına kazandırmak, sigortalı şekilde çalışmalarına imkân sağlamak ve bu sayede kayıtlı kadın istihdamını artırmak olan Proje kapsamında 2015 yılı Haziran - Eylül döneminde gerçekleştirilen faaliyetler aşağıda sunulmaktadır:

Ön Kayıtların Alınması: Projeye kayıt yaptırmak üzere başvuran annelerin ön kayıtları 25 Haziran 2015 tarihinden itibaren alınmaya başlanmıştır. Bu süreçte ön kayıtlar için yaklaşık 38.000 vatandaşımız başvuru yapmış, bunlardan gerekli koşulları sağlayan 9.630’unun ön kaydı tamamlanmıştır. Ön kayıt işlemi tamamlanan adaylara ise başvuru tarih ve saatlerine göre randevu tarih ve saati verilmiş ve adaylar Bursa, Antalya ve İzmir İl Müdürlüklerimize kesin kayıtlar için davet edilmişlerdir. Projemizde halen ön kayıtların alınma süreci devam etmektedir ve proje süresince de devam edecektir.

 Kesin Kayıtların Alınması: Önkayıtları takiben, 06 Temmuz 2015 tarihinde kesin kayıtlar alınmaya başlanmıştır. Temmuz 2015 ayı içerisinde büyük ölçüde tamamlanması planlanan kesin kayıtlar; gerek fiilen iş yaşamına dönememe, gerek bakıcı bulamama ve gerekse diğer nedenlerle kesin kayda gelmeyen başvuru sahipleri nedeniyle söz konusu ay içerisinde tamamlanamadığından 5.000 kişilik toplam yararlanıcı sayısına ulaşılana kadar devam ettirilecektir. Bu kapsamda, yedek listelerde yer alan başvuru sahipleri peyderpey ön kayıt başvuru tarih ve saatine göre kesin kayda davet edilmektedir. Bu çalışmalar sonucunda, 14/09/2015 tarihi itibariyle kesin kayıt sayısı 2962 sayısına ulaşmıştır.

 Anne Bilgilendirme ve Tanıtım Kiti: Proje kesin kayıtları sırasında başvuruları tamamlanan annelere, proje kapsamındaki hak ve yükümlülüklerini anlatan ve projeyi detaylı olarak tanıtan birer “Anne Bilgilendirme ve Tanıtım Kit”i dağıtılmaktadır.

 Proje Web Sayfası: Projeden yararlanacak kişilerin hakları, yükümlülükleri, projeye dair haberler, gelişmeler, gerçekleştirilen etkinlikler gibi bilgilere yer verilen proje web sayfası, www.evdecocukbakimi.net, Haziran 2015 ayı itibariyle kullanıma açılmıştır. Web sayfamız 17.09.2015 tarihi itibariyle aylık ortalama 17.065 tıklanma sayısına ulaşmış, toplamda ise tıklanma sayısı 77.636’ı bulmuştur.

 El İlanı, Afiş ve Broşürler: Antalya, Bursa ve İzmir illerinde projenin tanıtımı ve geniş kitlelere ulaşımını sağlamak üzere daha önceden hazırlanmış olan proje broşürü ve el ilanları yerel destek ekibi personeli tarafından dağıtılmış ve afişler halkın sıkça bulunduğu yerlere asılmıştır.

 Hotline (Danışma Hattı) ve Yerel Telefon Hattı Hizmetleri: Ankara’da bulunan Proje Merkez Ofisi ve Bursa, Antalya ve İzmir illerinde bulunan proje yerel ofislerine kurulan direkt telefon hatları vasıtasıyla, vatandaşların projeye dair soruları cevaplandırılmakta ve çeşitli konulardaki şikayetleri alınmaktadır. Yapılan görüşmelerin kayıt altına alınması amacıyla, proje ofislerine anons cihazı ve ses kayıt sistemi de kurulmuştur.

 BİMER ve SGK Bilgi Edinme Servisi: BİMER ve SGK Bilgi Edinme Servisi üzerinden alınan talep ve şikayetler en kısa sürede cevaplandırılarak vatandaşların projeye ilişkin olarak en doğru şekilde bilgilendirilmeleri sağlanmaktadır.

 Prim ve Maaş Ödeme Kılavuzu: Kesin kaydı tamamlanıp projeden yararlanmaya hak kazanmış olan annelerin çalıştırdıkları bakıcılara maaş ve prim ödemelerini ne şekilde yapacaklarını izah eden Prim ve Maaş Ödeme Kılavuzu 10.08.2015 tarihinde SGK Web Sayfası ve Proje Web Sayfasında yayınlanmış ve mevcut yararlanıcılar bu duyurudan SMS ile bilgilendirilmiştir.

 Proje Bilgi-İşlem Programı: Proje başvuru sahiplerinden ya da yaralanıcılardan gelen taleplerin ve şikayetlerin değerlendirilmesi sonucunda, gerekli değişiklikler yapılmıştır. Öte yandan, 15.09.2015 tarihinde gereçekleştirilen ilk destek ödemeleri için altyapı çalışmaları başarıyla tamamlanmış ve Bilgi-İşlem Programının ilgili modülü uygulamaya geçirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2192 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim