• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Evde Çocuk Bakımı Projesi Sigorta Primi ve Maaş Ödeme Kılavuzu

Evde Çocuk Bakımı Projesi Sigorta Primi ve Maaş Ödeme Kılavuzu
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Evde Çocuk Bakımı Projesi Sigorta Primi ve Maaş Ödeme Kılavuzu yayımlandı.

 

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ FAYDALANICISI ANNELERİN, BAKICI ADINA YAPACAKLARI PRİM VE MAAŞ ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kesin kayıtları 6 Temmuz 2015 itibariyle başlamıştır. Kesin kayıt yaptıran annelerin proje kapsamında sağlanan hibeden faydalanabilmeleri için istihdam ettikleri çocuk bakıcısının sosyal güvenlik primini ve maaşını her ay düzenli olarak ödemeleri gerekmektedir. Kural olarak çalışanların maaş ve prim ödemeleri çalışmanın gerçekleştiği ayı takip eden ay içerisinde yapılmaktadır. Bu nedenle 2015 Temmuz ayı içerisinde kesin kayıt yaptıran annelerin, bakıcı için yapacakları ilk maaş ve prim ödemelerini, 2015 Ağustos ayı içerisinde yapması gerekmektedir. 2015 Ağustos ayı içerisinde kesin kayıt yaptıracak olan annelerin ise, bakıcı için yapacakları ilk maaş ve prim ödemelerini 2015 Eylül ayı içerisinde yapması gerekmektedir. Anneler proje süresi boyunca her ay bu yükümlülüğü yerine getirmek zorundadırlar.

1. Anne, Bakıcının Maaşını Nasıl Ödeyecek?

2015 yılı ikinci altı aylık dönem için gelir vergisinden muaf olan kişiler için geçerli olan net asgari ücret 1.082,47 TL (BinseksenikiTürklirasıkırkyediKuruş)’dir. Çocuk Bakıcılarına ödenecek maaşın 1.082,47 TL’nin altında olmaması gerekmektedir.

Anne bakıcının maaşını, proje kapsamında Türkiye Halk Bankası’nda açtırmış olduğu TL hesabından, Bakıcının proje kapsamında Türkiye Halk Bankası’nda açtırmış olduğu TL hesabına havale yapmak suretiyle ödeyecektir. Maaş ödemesinin elden yapılması veya başka bir Banka üzerinden veya aynı bankada bulunan başka bir hesap üzerinden havale yapılmak suretiyle ödenmesi durumlarında hibe desteği verilmeyecektir. Maaş ödemelerinin idareye bildirilen Türkiye Halk Bankası TL hesapları üzerinden yapılması zorunludur.

Örneğin, anne, asgari ücret ile çalışan çocuk bakıcısı için maaş ödemesi yaparken, öncelikle Halk Bankasındaki TL hesabına 1082,47 TL yatıracak, daha sonra bu parayı Bakıcının Halk Bankasındaki TL hesabına havaleyle gönderecektir. Havalenin açıklama kısmına “Maaş” yazılması yeterlidir.

2. Anne, Bakıcının Primini Nasıl Ödeyecek?

Banka veya PTT Aracılığıyla Ödeme

Anne, bakıcının primini yatırmak için sosyal güvenlik primi tahsil etmeye yetkili bankalardan herhangi birine veya PTT’ye giderek, bakıcısı için “EK-9 10 günden fazla prim ödemesi” yapmak istediğini bildirmek suretiyle, kendi T.C. Kimlik numarasına tahakkuk etmiş olan prim borcunu ödeyebilecektir. EK-9 prim borcu işveren (anne) adına tahakkuk ettiği için annenin, bankodaki görevliye, kendi T.C. kimlik numarasını söylemesi gerekmektedir. Bakıcının T.C. Kimlik numarası üzerinden ödeme yapılmamaktadır.

Evde Çocuk Bakımı Projesi Sigorta Primi ve Maaş Ödeme Kılavuzu için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 38615 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim