• BIST 8732.3
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Evde deney yapan TÜBİTAK başuzmanının oğlu iki elini ve bir gözünü kaybetti!

Evde deney yapan TÜBİTAK başuzmanının oğlu iki elini ve bir gözünü kaybetti!
TÜBİTAK Ulusal Gözlemevinde (TUG) Başuzman olarak görevli Tuncay Özışık’ın 17 yaşındaki oğlu Altuğ Özışık, evlerinin balkonunda yaptığı deney sırasında meydana gelen patlamada, iki elini bileklerinden kaybetti.


TÜBİTAK Ulusal Gözlemevinde (TUG) Başuzman olarak görevli Tuncay Özışık’ın 17 yaşındaki oğlu Altuğ Özışık, evlerinin balkonunda yaptığı deney sırasında meydana gelen patlamada, iki elini bileklerinden kaybetti, yüzünün sol tarafında ağır doku kaybı oldu. Sol gözünden ameliyata alınan Altuğ Özışık’ın TUBİTAK Bilim Fuarı’na hazırlandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, TÜBİTAK’ta görevli Tuncay Özışık’ın (52) oğlu 17 yaşındaki lise öğrencisi Altuğ Özışık, Konyaaltı ilçesi Altınkum Mahallesi’nde bir apartmanın 7’nci katındaki evlerinin balkonunda dün saat 20.00 sıralarında deney yaptı. İddiaya göre, sodyum bikarbonat, şeker ve henüz bilinmeyen bir kimyasalın karışımı neticesinde bir anda patlama meydana geldi. Patlamada Altuğ Özışık’ın iki eli bileklerinden koptu. Evde bulunan baba Tuncay ve anne Hatice Özışık hafif şekilde yaralandı. Patlama sesi üzerine adrese çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Bu sırada kendi imkanlarıyla sokağa çıkmayı başaran Özışık ailesi, en yakın özel hastaneye gitti. Durumu ağır olan Altuğ Özışık, daha sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Altuğ Özışık, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde özel bir ekip tarafından 5 saat süren ameliyata alındı.

"2 elini kaybetti, bir gözü tehlikede"

Akdeniz Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalında öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Özcanlı, Altuğ Özışık’ın her iki elini de bileğinden kaybettiğini söyledi. Özcanlı, "Sol gözü ile ilgili ameliyat yapıldı. Yüzünün sol tarafından doku kayıpları var. Şuan hayati tehlikesi yok. Gece 5 saat süren operasyonun ardından gün içinde yoğun bakımdan servise çıkaracağız" dedi.

Öte yandan, 12 sınıf öğrencisi olan Özışık’ın okulunda başarılı bir öğrenci olduğu ve farklı dallarda başarılar elde ettiği belirtildi. Elektro gitar da çalan Özışık’ın arkadaşlarıyla oluşturduğu bir grupla da liselerarası müzik yarışmasına katıldığı öğrenildi.

"Fuara hazırlanıyor"

Öte yandan patlamanın meydana geldiği evde elektrikçiler ve temizlik ekipleri çalışma yaptı. Adem Tolunay Anadolu Lisesi öğrencisi Altuğ Özışık’ın alüminyum folyo ile kaplı balkonda deney yaptığı öğrenildi. Zeki ve buluşları ile devletin de takibinde bulunan Özışık’ın geçirdiği kazanın ailesinin yanı sıra okulundaki öğretmenleri ve arkadaşlarını da üzdüğü öğrenildi. Anne Hatice Başak Özışık’ın ise, oğlunun geçen yıl TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda uçuramadığı roketini bu yıl uçurmayı planladığı aylardır bunun üstünde çalıştığını söylediği öğrenildi.

"Mahallenin sevilen genci"

Mahallede esnaflık yapan Barış Ayık, "Dün akşam yemek yediğimiz esnada bir patlama sesi geldi. Her taraf bir anda polis ve sağlık ekipleri ile doldu. Binanın 6’ncı katında oturan komşumuz TÜBİTAK görevlisinin oğlu deney yaptığı esnada patlama olmuş. Hemen çocuğu hastaneye götürdüler. Elleri kopmuş. Altuğ, mahallede efendi, kendi halinde, başarılı bir çocuktu. Üzüldük. İnşallah kendisi ve ailesi en kısa zamanda toparlanır" diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3843 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim