• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Evde sağlık hizmeti, yatalak hasta ve hasta yakınlarının yüzünü güldürüyor

Evde sağlık hizmeti, yatalak hasta ve hasta yakınlarının yüzünü güldürüyor
Evde sağlık hizmeti uygulaması, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde de hayata geçirildi. Uygulama sayesinde yatalak hastalar, hastaneye gitme çilesinden kurtuldu.

Evde sağlık hizmeti uygulaması, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde de hayata geçirildi. Uygulama sayesinde yatalak hastalar, hastaneye gitme çilesinden kurtuldu. Hasta ve hasta yakınları, ayaklarına kadar gelen sağlık hizmetinden oldukça memnun kalıyor.

Suruç ilçesinde oluşturulan 'evde sağlık hizmeti ekibi', bir uzman hekim, bir hemşire, bir sağlık görevlisi, bir ambulans ve şoförden oluşuyor. Evde sağlık hizmetinden, 2006 yılında beyninden geçirdiği damar tıkanıklığı sonrası belinin alt tarafı tamamıyla felç olan ve konuşma yetisini kaybeden yatalak hasta Selim Olgun da istifade ediyor. Selim Olgun'un eşi Emine Olgun, "Eşim felçli olduğu için hastaneye gidip gelmesi çok zor oluyordu. Artık ekipler gelip eşime evde sağlık hizmeti veriyor. Uygulamayı hayatı geçirenlerden Allah razı olsun." dedi.

Emine Olgun, evde sağlık hizmeti ekibinin, 6 seneden beri yatağa mahkûm olan eşinin her türlü sağlık ihtiyacını karşıladığını belirtti. Olgun, "Eşim, hastaneye götürdüğüm zaman aşırı heyecan ve stresten havale geçirip bayılıyordu. Bu durum bizi üzüyor ve bir hafta boyunca devam ediyordu. 'Evde sağlık hizmeti uygulaması başladığından beri hem eşim hem de ben bu eziyet ve çileden kurtulduk." diye konuştu.

Selim Olgun'un oğlu Erkan Olgun, sosyal güvencelerinin olmadığını hatırlattı. Oğul Olgun, "Eskiden felçli olan babamın tedavisini yapmak için haftada iki defa 50 TL'ye taksi tutar hastaneye götürürdüm. Evde sağlık hizmeti ekibi bizi bu yükten kurtardı. Babama sanki oğullarıymış gibi bizden daha iyi bakıyorlar.'' dedi.

Evde sağlık hizmetleri sorumlusu uzman hekim Fevzi Aydemir, ekibin kesintisiz görev başında olduğunu dile getirdi. Evde sağlık hizmetleri sunulacak kişileri öncelikle tespit ettiklerinin altını çizen Dr. Aydemir, şöyle devam etti: "İlk etapta yatağa bağlı, yaşlı veya özürlü hastalar tercih ediliyor. Randevu sistemi ile çalışıyoruz. Suruç'ta 32 aileye evde sağlık hizmeti veriyoruz. Hastalarımıza muayene, tahlil, tetkik, rehabilitasyon, tıbbi bakım gibi hizmetlerin yanı sıra sosyal ve psikolojik destek de veriyoruz. Birim tanındıkça talepler de giderek artıyor."

Evde bakım hizmeti sağlık görevlisi Mehmet Kala ise "Eğer hastayı sadece tıbbi olarak tedavi edip moral ve motivasyon yönünden eksik bırakırsanız bu hastanın iyileşmesini imkansız kılar. Sağlık hizmeti vermenin yanında hastanın moral ve motivasyonunu en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz." diye konuştu.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3971 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim