• BIST 9456.73
  • Altın 2494.268
  • Dolar 32.5942
  • Euro 34.7914
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Evde sağlık hizmetinden haberiniz var mı?

Evde sağlık hizmetinden haberiniz var mı?
Yatalak hastaların hastaneye taşınmadan evde tedavisi mümkün. Ama Sağlık Bakanlığı'nın 2011 yılında başlattığı evde sağlık hizmetlerinden habersiz olanlar hala var. Uygulama kapsamında...

Yatalak hastaların hastaneye taşınmadan evde tedavisi mümkün. Ama Sağlık Bakanlığı'nın 2011 yılında başlattığı evde sağlık hizmetlerinden habersiz olanlar hala var. Uygulama kapsamında kan tahlilinden, fizik tedaviye kadar pek çok hizmet ücretsiz sunuluyor. Hizmetlere son olarak ağız ve diş sağlığı tedavisi de eklendi. Ankaralı Hatice Daldal da bu hizmetten yararlananlardan biri...

Genel muayeneleri yapıldı... Sallanan dişleri çekildi... Üstelik doktor koltuğunda değil, evde.

Hatice Daldal... Diyabet ve hipertansiyon hastası yıllardır. 19 yıl önce kısmi felç geçirmiş. 4 yıldır da yatalak.

Eşi Fehmi Daldal bakıyor ona. Hatta almış sırtına Ankara'dan Antalya'ya getirmiş, oğluna misafirliğe.

Fehmi Daldal, "Aşağı indiriyoruz tekerlekli sandalyaden taksiye atıyorum. Zor ama gururla bakıyorum, hiç yüksünmüyorum" dedi.

Daldal ailesinin Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı evde sağlık hizmetleriyle tanışması da Antalya'da gerçekleşti. Eve gelen doktorlar Hatice Daldal'ı muayene etti. Gerekli tedaviler uygulandı.

Diş hekimi Özkan Sarı, "Dişler sallanıyordu onların çekimlerini yaptık. Şimdi sağlam kalan dişleriyle Ankara'daki diş hekimi protezlerini yapacak" diye konuştu.

Hekim İsmail Yılmaz, "Hastamız şu anda stabil halde" derken, hemşire Güzide Zümrüt Gökkoca, "Hastamızın durumuna göre ayda bir 15 günde 1 geliyoruz" şeklinde konuştu.

Sadece sağlık hizmeti de değil... Eve gelen ekip, aileyi sosyal hizmetler konusunda da bilgilendirdi. Çıkarılan raporlar sayesinde Daldal ailesi devletten bakım parası almak için başvuruda bulundu. Sağlık Bakanlığı Daldal ailesini Ankara'da da yalnız bırakmayacak.

Türkiye'nin her yerinde...

Sağlık Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koç, "Hastamız Türkiye'nin herhangi bir yerinde ailesini ziyarete gittiğinde, her yerde hizmet verildiği için bu hizmetin devamını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Hasta yatağında kan tahlilinden, yara bakımına, sonda takılmasından fizik tedaviye kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor evde sağlık hizmetleri.

Üstelik ücretsiz gerçekleştirilen bu hizmete sosyal güvencesi olsun olmasın herkes başvurabiliyor.

Antalya İl Sağlık Müdürü Atilla Bilgin, "444 38 33 nolu telefona başvuruyor. Bu no'yu çevirdiğinde hangi ildeyse o ilin koordinasyon merkezi çıkıyor ve adresini alıyorlar. Hastanede hizmet alması gerekiyorsa hastanede, evde hizmet alması gerekiyorsa aile hekimine bunları zimmetleyerek hizmet almasını sağlıyoruz" dedi.


Büşra Arslantaş / CNN TÜRK
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2408 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim