• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Evlatlık beklerken çocuk sahibi oldu

Evlatlık beklerken çocuk sahibi oldu
Manisa'da, 3 yıl önce Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) evlatlık edinmek için başvuruda bulunan 47 yaşındaki Punbul Nalbantoğlu, sonucu beklerken, gördüğü tedavi sonrasında kendi çocuğunu dünyaya getirdi.

Nalbantoğlu, yaptığı açıklamada, çocuk sahibi olamadığı için 3 yıl önce SHÇEK'e evlatlık başvurusunda bulunduğunu, bu süreçte Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda tedavisinin devam ettiğini anlattı.

Manisa SHÇEK'ten evlatlık konusunda yanıt beklerken, hamile kaldığını ve 2 kilo 450 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdiğini belirten Nalbantoğlu şöyle konuştu:

''Çocuk sahibi olmak için çok uğraştık. İstanbul, Ankara, İzmir'de tedavi gördüm. Eşim 'Çok yere gittik artık çocuğumuzun olacağı yok' dedi ve evlatlık sahibi olmak için Manisa SHÇEK'e başvurduk. 3 yıldır haber bekliyorduk. Allah'tan, içime çocuğumun olacağı doğdu. Bunun üzerine son olarak Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelerek tedavi görmeye başladım. Bütün riskleri alarak tedaviyi denedik ve gebe kaldım. Çok şükür çocuğumu 27 yıl sonra kucağıma alabildim. Anne olmak, çocuk sahibi olmak bambaşka bir duygu. Sevincimi kelimelerle anlatamam. Yerde miyiz, gökte miyiz şaşırdık.''

-ÇOCUKLARINA DOKTORLARININ İSMİNİ VERDİLER-

50 yaşındaki işçi emeklisi baba Şaban Nalbantoğlu ise 27 yıl sonra evlat sahibi olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Nalbantoğlu, ''Türkiye'de çocuk sahibi olmak için birçok yere gittik ama mutluluğu Manisa'da yakaladık. Çocuğumuza doktorumuz Tayfun beyin ismini verdik'' dedi.

CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Hasan Tayfun Özçakır ise Nalbantoğlu'na yumurtlama tedavisi uyguladıklarını bu yöntemle gebe kalan hastanın 2 kilo 450 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdiğini anlattı.

Punbul Nalbantoğlu'nda şeker, hipertansiyon, erken doğum tehdidi, kanama gibi çeşitli rahatsızlıkların olduğunu, gebeliğin son 3 ayında hastayı hastanede yatırdıklarını dile getiren Özçakır şöyle dedi:

''Hastamız bize geldiğinde 46 yaşındaydı. Bu yaştaki bir kadının her bakımdan fonksiyonları normal olsa bile gebe kalma şansı çok düşüktür. Hastamızın 27 yıldır uğraşmasına rağmen çocuk sahibi olamadığını öğrendik. Bu yaştaki bir hastada gebeliğin 9 ay boyunca sağlıkla devam etmesi kolay değildir. Zir normal gebelikten 3-4 kat daha fazla riskleri vardır. Biz bütün risk evrelerini çok iyi atlattık. Sonuçta 2 kilo 450 gram ağırlığında bir bebek dünyaya gelmiş oldu. Bebeğin ve annenin sağlık durumu gayet iyi.''
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4544 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim