• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Evlilikte emir cümlesi kurmayın

Evlilikte emir cümlesi kurmayın
Suçlayıcı olmayın, kıyaslamayın, cinsel hayatınızı renklendirin.

Evlilkte mutlu olmanın temel prensiplerini açıklayan Dr. Cem Keçe, çiftlere, 'Emir cümlesi kullanmayın, yargılayıcı ve suçlayıcı olmayın, rolleri paylaşın, iletişime ve karşılıklı anlayışa önem verin, kıyaslamayın, cinsel hayatınızı renklendirin gibi bazı önemli önerilerde bulunuyor.

KÜLTÜR FARKI SORUN YARATABİLİR
Kültür, anlayış ve davranış farklılıkları da evliliklere zarar veriyor. Çiftlerin çoğunluğunun birbirilerini fazla tanımadan, duygularının etkisiyle yakınlaşıp, her şeyin toz pembe gideceği hayaliyle evlendiğini anlatan Keçe, bunun da mutsuz yuvaların kurulmasına yol açtığını ifade ediyor. Cosmotürk'teki habere göre Keçe, 'Eşlerinden ayrılmayı düşünen veya anlaşamadıkları için mutsuz olduklarını ifade eden bu çiftlerin başa çıkılmaz olarak gördükleri sorunlar, büyük oranda karakter, kültür, anlayış ve davranış farklılıklarıdır' değerlendirmesini yapıyor. Sorun yaşayan çiftler, 'Eşim beni anlamıyor', 'Eşim çok değişti', 'Artık beni sevmiyor', 'Daha fazla dayanma gücüm kalmadı', 'Evlenmeden önce daha iyiydik' ve 'Ne yapmam lazım bilemiyorum' şeklinde yakınmalarda bulunuyor. Keçe bu tür yakınmalar için de şunları söylüyor 'Bu yakınmaları söyleyen ve evlenene kadar hiçbir problem yaşamadıklarını ifade eden çiftler, evlendikten sonra var olan her anlaşmazlığın ve tartışmanın kaynağını acımasızca evlilik kurumuna bağlama yanlışlığına da düşüyorlar. Bir süre sonra 'belki de evlenmeseydik bunlar başımıza gelmezdi' diye düşünüyorlar.

ÇİFTLER YARDIM ALMAYA ÇEKİNİYOR
Ancak inatlaşmaları, karşılıklı atışmaları, ego tatminsizliklerini veya karakter farklılıklarının doğurduğu mutsuzlukları göremeyen çiftler evlilik kurumunun değil, kendilerinin sorun yarattığını kabul etmek de zorlanıyorlar.

İşte bu nedenlerden dolayı evlilik danışmanlığının amacı, çiftlerin kendi başlarına çözemedikleri her türlü problem ve çatışmaları terapist ile beraber anlamaya çalışmaları ve çözüm yollarını en iyi şekilde öğrenmeli.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2708 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim