• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Eyvah sevgilimin ağzı kokuyor !

Eyvah sevgilimin ağzı kokuyor !
Ağzınızın kokmaması için özen gösterebilir ya da önlemler alabilirsiniz. Ancak sevgilinizin, patronunuzun ya da iş arkadaşlarınızın ağzı kokuyorsa… Bu durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Ağzınızın kokmaması için özen gösterebilir ya da önlemler alabilirsiniz. Ancak sevgilinizin, patronunuzun ya da iş arkadaşlarınızın ağzı kokuyorsa… Bu durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

 

Diş Hekimi Özlem Acar size bu durumda yardımcı olabilecek birkaç öneride bulunuyor;

 

·         Ağzında koku hissettiğiniz kişiye naneli bir sakız çiğnemesini önerin. Nazik olmak istiyorsanız ilk önce kendiniz bir tane alın ve daha sonra ona verin.

·         İçecek bir şey önerin. Bazen kişilerin ağızları kuruduğu için de kokabilir. Her hangi bir içecek ya da bir bardak su da ağzındaki kuruluğun geçmesine neden olabilir.

·         Ağız bakımından bahsedin. Bazı kişiler ağız bakımlarını ihmal edebilirler. Bu durum onların ağızlarında bir koku oluşmasına neden olabilir. Günlük ağız ve diş bakımı; günde iki defa diş fırçalama, diş ipi ve ağız gargarası kullanımı şeklinde olmalıdır.

·         Kişi uzun zamandan beri geçmeyen bir ağız kokusuna sahipse, diş hekimine gitmesi konusunda öneride bulunun. Dişlerdeki bir çürük ya da biriken plaklar da ağız kokusuna neden olabilir. Bu durumda ise diş hekiminin müdahalesi dışında hiçbir uygulama ağız kokusunu gidermez.

·         Bazen dişleriniz ya da yediklerinizin dışında bir nedenle de ağzınız kokabilir. Ağız kokusu sinüzit, boğaz enfeksiyonu, mide problemleri gibi herhangi bir rahatsızlığın da habercisi olabilir. Bu gibi durumlarda kişinin daha detaylı bir muayeneden geçmesi gerekebilir.

 

Bu ve bunun gibi pratik önerilerin kısa süreli bir çözüm yarattığını belirten Acar, sadece ağzınızın kokmaması için değil aynı zamanda sağlıklı dişler içinde altı ayda bir düzenli olarak diş hekimi ziyaretlerinin ihmal edilmeden yapılması gerektiğini söylüyor. Böylelikle daha kolay bir tedavi yöntemi ile daha ciddi bir sorun ile karşılaşmadan rahatsızlığınızın giderilebileceğini söyleyen Acar, her hastalıkta olduğu gibi diş tedavilerinde de erken teşhisin önemini vurguluyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 6474 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim