• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Facebook'ta doktorların hasta taşıma kavgası

Facebook'ta doktorların hasta taşıma kavgası
Facebook’da, Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalıştığı öne sürülen ’112 Sağlık Mizah’ kod adlı bir doktor ile Eskişehir eski Sağlık Müdürü Dr.T.Ö. arasında geçen hakaret ve küfürlü tartışma yankı uyandırdı.

’112 Sağlık Mizah’ kod isimli kişi 112 ambulans fotoğrafının üzerine ’Neden almıyorsunuz? yazısını, altına da ’Eskişehir 112’nin Fecebook paylaşım sitesine ’Neden almıyorsunuz?’ başlığı ile bir 112 ambulansının fotoğrafını koyup altına da "Herkes haddini bilecek. Ben vakayı getirecem. Sen de eşek gibi alacaksın, ya da adam gibi davranacaksın. Baktın zoruna gidiyor, evinde kıçını kırıp oturacaksın" diye yazdı. Yazıya bazı sağlık çalışanları olumlu, bazıları da olumsuz tepki gösterdi.

Tepki gösterenler arasında yer alan Eskişehir eski İl Sağlık Müdürü olan ve halen Devlet Hastanesi acil servisinde görev yapan Dr. T.Ö., ’112 Sağlık Mizah’ kod adlı kişinin yayınladığı bu söze karşın "Eşek gibi alacaksın diyen öküz. Sen kesin hastayı da karpuz taşır gibi taşıyorsundur" yanıtıyla karşılık verdi. Tartışma karşılıklı olarak şöyle devam etti:

fft99_mf1932976.jpeg

112 Sağlık Mizah: "Gel seni bir taşıyım. Nasıl taşınırmış görürsün odun. Zoruna mı gitti. Yarası olanlar gocundu. Belli taş yerine oturmuş hayırlı olsun."

T.Ö. : "Angut, taşıdığın hastaları evine mi götürüyorsun? Hastayı almayana sövüyorsan, alana teşekkür etmeyi de bileceksin. İki gün önce A hastanesinde ameliyat olup sabah taburcu olmuş hastayı akşam fenalaşınca B hastanesine getiren geri zekalı 112 çalışanları yok mu? Ben bu tip vakalar dışında her hastayı kabul ettiğim için yazdığın saçmalıklara kızdım. Ayrıca sen beni hasta olarak taşıyamazsın, sana kalın gelirim."

112 Sağlık Mizah: "Angut sen ve senin zihniyetindekilere denir. Yaran mı var da gocunuyorsun. Öküz ne mal olduğun belli işte sıkıyorsa in sahada çalış da al boyunun ölçüsünü. A hastanesi dediğin yerlerde senin gibi mallarla dolu, almadığın için farklı hastaneye götürülüyor. Sana mı soracak ekip getirirken. Konuşmaya gerek yok ben getireceğim eşek gibi alacan. Alamasan da atacaksın imzanı gidip zıbaracan. Ben senin gibi danaları almıyorum zaten çağırıyorum itfaiyeyi, onlar kalın, hakkından geliyorlar. Yaran varsa konuş."

T.Ö.: "Ulan dingil ben 20 yıldır o dediğin sahada çalışıyorum. Adım belli yerim belli. Senin gibi takma adla, Admin bozuntusu olarak yazmıyorum. Acil servisindeyim. Sen ve diğer yazan gibi takma adla yazacak kadar yüreksiz değilim. Yaram olsa zaten yazdıklarına kızmam. Soruma cevap ver öyleyse. Taşıdığın tüm hastaları evine mi götürüyorsun? Sen kimsin ki doktorlara eşek gibi alacak diyorsun. Delikanlıysan çıkarsın ortaya."

112 Sağlık Mizah: "Dingil senin gibi saplara denir. Acil çalışanı ne zamandan beri saha oluyor, odun parçası. Ben takma adla yazmıyorum Ankara’da çalışıyorum, onkolojide. Sen kimsin de senden çekineceğim. Benim yüreğim sen ve senin gibilere yeter. Evime götürmüyorum ama senin de evine getirmiyorum demi. Demek ki sende aynı uygulamaları yapıyorsun ki bu kadar alınıyorsun. Ben senden çekineceğim yok ki çıkmayayım ortaya. Senden mi çekineceğim yerimi de yazdım. Yürü git işine, işine gelmiyorsa da çıkarsın sayfadan."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3159 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim