• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Fakülte hastanesine diş tedavisi için yurt dışından geliyorlar

Fakülte hastanesine diş tedavisi için yurt dışından geliyorlar
Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Varol Çanakçı, Türkiye'de diş tedavisinin ucuz olması nedeniyle Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'ni çok sayıda yabancı uyruklu kişilerin ve gurbetçilerin de Türkiye'ye...

Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı, Türkiye'de diş tedavisinin ucuz olması nedeniyle Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'ni çok sayıda yabancı uyruklu kişilerin ve gurbetçilerin de Türkiye'ye geldiğinde tedavi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Varol Çanakçı, yabancı ülkelerde 10 bin dolar veya euroya yapılan tedavinin Türkiye'de 2-3 bin liraya yapıldığı için sağlık sektöründe tercih edildiğini belirterek, "Ülkemizde teknoloji ve kimlik ilerlediği için yurt dışından talepler oluyor. Türki Cumhuriyetlerinden, Almanya'daki vatandaşlarımız geldiklerinde hızlı teknoloji ve daha maliyeti ucuz olduğu için Türkiye'yi tercih edebiliyorlar. Örneğin bir tedavi yurt dışında 10 bin dolar gibiyken, ülkemizde bu 2-3 bin lira yapılabiliyor. Bu nedenle yurt dışındaki gerek yabancılar gerekse Türk vatandaşlarımız gelip memleketlerinde tatilini yaparken tedavi oluyorlar. Üniversitemiz yeni, fakültemiz daha yeni olmasına rağmen büyük bir aşama kat ettik" diye konuştu.

Prof. Dr. Çanakçı, Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin mevcut kapasitesini 3 kata çıkarttıklarını ve randevuların sıfıra indirileceğini ifade ederek, "Her şey fiziki alan ile ilişkilidir. İlk başlarda randevularımızı uzak tarihlere verebiliyorduk.15 ünitemiz vardı. Personel sayısı 10 taneydi. Fakültede boş duran kimse yok. Ben bile klinikte hasta bakıyorum. Ünite sayımız 15'ten 30'a çıktığı zaman iki katı bir artış olmuş oluyor. Personel sayısı 10'dan 30'a ulaştığı zaman yine iki kattan fazla artış olduğun da hastalarda da iki kat artış demektir. Randevular daha kısa süre alacak. Bundan dolayı halkımızdan biz şunu rica ediyoruz, biraz sabırlı olalım, daha bizim bir yılımız dolmadı. Bunu anlayış ile karşılayacaklarını umuyorum. Önümüzdeki birkaç ay içinde randevuları sıfıra indireceğiz, kapasitemiz arttığı için daha kaliteli daha iyi hizmet vereceğiz. Şuanda günlük 60-70 kişi alıyorsak o zaman 150 kişi alabileceğiz. Buda üç kat demek, aşırı bir randevumuz yok, personellerimizi tamamladık. 2-3 ay içinde personellerimiz tamamen başladığı zaman üniteleri yerine koyduğumuz zaman kapasitemiz artacak ve randevuları beklide kaldıracağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6189 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim