• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Farklı Unvanlardaki Sözleşmelilerin Becayiş Yapabilmesi İçin Dava

Farklı Unvanlardaki Sözleşmelilerin Becayiş Yapabilmesi İçin Dava
Türk Sağlık-Sen aynı hizmeti yürüten fakat farklı kadrolarda görev yapan sözleşmeli memurların karşılıklı yer değiştirmesi için dava açtı.

Türk Sağlık-Sen tarafından Van İdare Mahkemesine açılan davada laboratuarda aynı görevi yapan fakat farklı kadrolarda olan iki sağlık çalışanının karşılıklı yer değişikliğinin yapılması talep edildi. Sağlık Bakanlığı'nın söz konusu yer değişikliğine izin vermeyen işleminin iptal edilmesi istendi.

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesinde sözleşmeli sağlık teknikeri (laboratuar) olarak görev yapan sözleşmeli personel ile İstanbul'da İli Dr. Siyami Ersek Kalp Göğüs ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi emrinde sağlık memuru (laboratuar) olarak görev yapan sözleşmeli personellerin karşılıklı olarak yer değişikliği ( becayiş) talebinin reddedilmesi üzerine Türk Sağlık-Sen tarafından dava açıldı.

Dava dilekçesinde sözleşmeli personelin yer değişikliğine dair yönergede aynı unvan ve hizmet niteliklerine sahip pozisyonda çalışan personelin il içi veya iller arası karşılıklı yer değişikliği hakkının verildiği hatırlatıldı.

Aynı işi yapan fakat farklı kadrolara sahip memurların becayiş yapmasına izin verilmemesinin Uluslar arası sözleşmelere ve Anayasanın 49. maddesine yer alan "Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışanları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri alır." hükmüne aykırı olduğu belirtildi.

Dilekçede aynı hizmeti yürüten fakat öğrenim durumlarının farklılığı nedeniyle farklı kadroya sahip olanların karşılıklı yer değişikliği talebinin kabul edilmemesinin hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu belirtildi. Karşılıklı yer değişikliği talebinin reddedilmesine ilişkin işlemin iptali istendi.

Açılan dava ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen  Genel Başkanı Önder Kahveci aynı işi yapan çalışanların karşılıklı yer değiştirmesine izin verilmesi gerektiğini kaydederek " Sözleşmeli çalışanlar arasında aynı işi yapanların karşılıklı yer değiştirmesine eğitim durumlarının farklılığı engel olmamalıdır. Aynı hizmeti üreten insanlar birbirlerini yerine geçtiğinde hizmetin yürümesinde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Biz açtığımız dava ile bunun sağlanmasını istiyoruz. Bu durum mutlaka düzeltilmelidir. Karşılıklı yer değiştirmede çalışanlara kolaylık sağlanmalıdır. Amacımız sözleşmelilerin mağduriyetinin son bulmasıdır." dedi.
 

Bu haber toplam 3356 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim