• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Faruk Çelik, ilaç krizini çözecek formülü açıkladı

Faruk Çelik, ilaç krizini çözecek formülü açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ilaç krizini çözecek formülü açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İntibak Yasası'nı imzaladığını ve Bakanlar Kurulu'na gönderdiğini açıkladı. Çelik, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının bütçesi üzerinde konuştu ve milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Emeklilerin beklediği İntibak Yasası konusundaki sorulara Bakan Faruk Çelik, "İntibak, unuttu diyorsunuz, Allah aşkına günlerdir intibakı konuşuyoruz. Bugün de imzaladım, Bakanlar Kuruluna yasa tasarısı taslağını gönderdim, bugün verdim" dedi.

350 İLAÇ İLE İLGİLİ İSKONTA KALDIRILACAK VEYA FİYATLAR ARTACAK

İlaç krizine ilişkin sorulara da Faruk Çelik, "Bir iki gün içerisinde yaklaşık 350 ilaç ile ilgili iskontoların kaldırılması veya fiyatların artırılması şeklinde bir değerlendirmemizi sonlandırma noktasına gelmiş bulunuyoruz" dedi. Bakan Çelik, şöyle konuşru:

"Üç yıllığına hükümet olarak 2010-2011-2012 yıllarını içeren global bütçe gerçekleştirdik. Bu global bütçe iki yıllık dönemi içerisinde 1.1 milyarlık bir aşım söz konusu oldu. Sektörle biraraya geldik. Sektöre bu aşımın olmaması gerektiğini anlaşmaların üzerinde gerçekleşen bu rakamın kendileri tarafından tolere edilmesi gerektiği ile ilgili bazı değerlendirmeler yaptık. Sonucunda geldiğimiz noktayı ifade etmek istiyorum.

Şu anda özellikle kalp, kanser, şeker, insülin, diyabet gibi benzer kritik hastalarımıza dönük ilaçların bir krize dönüşmemesi sorun oluşturmaması için dün akşam da son kez sektörle bir araya geldik. Bir iki gün içerisinde yaklaşık 350 ilaç ile ilgili iskontoların kaldırılması veya fiyatların artırılması şeklinde bir değerlendirmemizi sonlandırma noktasına gelmiş bulunuyoruz."

KDV YÜZDE 8'E İNECEK

Çalışma Bakanı, "İlaç üreticileriyle ilgili olarak sektörle 18 olarak uygulanan Kdv'nin yüzde 8'e indirilmesiyle ilgili de bir mutabakat oluşturuldu, aralık ayı içerisinde bunun da yürürlüğe gireceğini belirtmek istiyorum" dedi.

Eczacıların hassasiyeti konusunun da önemli olduğunu ifade eden Bakan Çelik, "Stok zararları ve mağduriyetlerin giderilmesi için Tebliğde gerekli düzenlemeyi yapacağımızı da bu sorunuz çerçevesinde belirtmiş oluyorum" dedi.

Çalışma Bakanı, 1 Ocak 2012'den sonra herkesin genel sağlık sigortası kapsamına alınacağını da söyledi.

KIDEM TAZMİNATI

Konuşmasında kıdem tazminatına değinen Bakan Çelik, "Yüzde 8'e hitap ediyor. Ben emekten yanayım diyen hiç kimse bugünkü kıdem tazminatını savunamaz. Çünkü, yüzde 8'i işçiyi kapsamaktadır. Biz diyoruz ki geliniz Kıdem Tazminatı Fonu çerçevesinde yüzde 8 değil, yüzde 100 işçilerimize sahip çıkalım diyoruz" dedi.

BEDDUA TARTIŞMASI

Bazı vekillerin, "Milletin bedduasını almayın. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" dediğini ifade eden Çelik, "Bunlar güzel kavramlar. Ama milletin bedduasını aldın mı 50 yıldır iktidarı göremiyorsun, bu kadar açık. Almayacaksın bunu. Buna aynen katılıyorum. Kim milletin bedduasını almış bir daha iktidar yüzünü görememiştir" dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2819 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim