• BIST 9524.59
  • Altın 2491.238
  • Dolar 32.5412
  • Euro 34.7057
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Fatih Acar: Sağlık yardımlarıdan yararlanabilmek için 30 günlük priminin yatırılmış olması gerekli

Fatih Acar: Sağlık yardımlarıdan yararlanabilmek için 30 günlük priminin yatırılmış olması gerekli
SGK Başkanı Fatih Acar: Bir kişinin sağlık yardımlarından yararlanabilmesi için 30 günlük priminin yatırılmış olması gerekli. SGK internet sitesinin e-hizmetler bölümünde vatandaşlar ...

SGK Başkanı Fatih Acar: Bir kişinin sağlık yardımlarından yararlanabilmesi için 30 günlük priminin yatırılmış olması gerekli. SGK internet sitesinin e-hizmetler bölümünde vatandaşlar durumlarını görebiliyor.

Başkan Fatih Acar NTV’nin Canlı Yayın Konuğu Oldu

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar 10 Nisan 2012 tarihinde NTV’de “Günün
İçinden” programının canlı yayın konuğu oldu.
NTV Muhabiri Ahmet Ergen’in sorularını yanıtlayan Başkan Acar, genel sağlık sigortası ve gelir testi uygulamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumunun 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren çok önemli bir düzenlemeye imza attığını ifade eden Başkan Acar, düzenlemeyle ilgili vatandaşların doğru bilgilendirilmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Acar: Bir Kişinin Sağlık Yardımlarından Yararlanabilmesi İçin 30 Günlük Priminin
Yatırılmış Olması Gerekli


Kurum olarak 1 Ocak’tan itibaren yoğun bir çalışma temposu içerisine girdiklerini, 1 ay
içerisinde gelir testini yaptırmaları gerektiği konusunda 1,7 milyon kişiye mektup gönderildiğini hatırlatan Fatih Acar, “Bir kişinin sağlık imkanlarından yararlanabilmesi için 30 günlük priminin yatırılmış olması gerekiyor. Gelir testi sonucuna göre asgari ücret kadar geliri olan vatandaşın Şubat ayında gelir testi yapıldı ve asgari ücret kadar gelir elde ettiği tespit edildiyse Ocak ayı primini mutlaka ödemesi gerekiyor. Eğer yatırdıysa sağlık provizyon aktivasyon sistemimiz bunu otomatik olarak açıyor.” dedi.

İkinci temel koşulun 60 günden fazla prim borcunun olmaması gerektiğine dikkat çeken Acar, bunların teknik konular olması sebebiyle vatandaşların Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ile İl Müdürlükleri bünyesindeki Merkez Müdürlüklerine müracaat ederek bilgi alabileceklerini söyledi.

1 Ocak’tan itibaren 7 milyon 444 bin 770 kişinin gelir testi için müracaat ettiğini belirten Acar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının gelir testi için yoğun çalışma içerisinde olduğunu kaydetti.

Acar, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının mütevelli heyetlerinde son
değerlendirme yapıldıktan sonra liste otomatik olarak Kurumumuza geldiği zaman biz bununla ilgili tescil işlemini yapıyoruz. Tescil işleminin yapılıyor olması demek geliri asgari ücretin üçte birinden az ise tescili yapılmıştır, sağlıktan yararlanabilir. Geliri asgari ücretin üçte biri ile asgari ücret arasındaysa biz tescil etmiş oluyoruz, vatandaş da primini öderse sistem otomatik olarak açılıyor.” dedi.

Acar: Sosyal Güvenlik Kurumunun İnternet Sitesinin E-Hizmetler Bölümünde Vatandaşlar Durumlarını Görebiliyor

Fatih Acar Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinde e-hizmetler bölümünün olduğunu da ifade ederek, “Bahsettiğimiz 7 milyon 444 bin kişinin listesini buraya koyduk. Vatandaşlar T.C. kimlik numaraları ve nüfus bilgilerini girmek suretiyle buradaki durumlarını görebilirler ve takip edebilirler. Burada asgari ücret kadar geliriniz var, 35 TL ödemeniz gerekir diyorsa, primini ödeyecek ve sağlık yardımlarından faydalanmaya başlayacak.” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4050 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim