• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Felç olan kol ve bacağını beşinci ameliyattan sonra hareket ettirdi

Felç olan kol ve bacağını beşinci ameliyattan sonra hareket ettirdi
KARS'ta 9 yıl önce felç geçiren Ayten Varlı, beşinci ameliyatında kol ve bacaklarını hareket ettirince çocuklar gibi sevindi. Varlı, "Allah kimseyi elden ayaktan etmesin" dedi.

Digor İlçesi'ne bağlı Oyuklu Köyü'nde yaşayan evli 7 çocuk annesi 55 yaşındaki Ayten Varlı, 9 yıl önce beynindeki tümör nedeniyle felç kaldı. İyileşebilmesi için ailesinin götürmediği doktor kalmayan Ayten Varlı, son olarak Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yapılan beşinci ameliyattan sonra kol ve bacaklarını hareket ettirebildi. Daha önce yapılan 4 ameliyatın hiç bir faydasını görmediğini belirten Ayten Varlı, kol ve bacağını hareket ettirmenin mutluluğunu yaşıyor. Doktorlarına teşekkür eden Ayten Varlı, Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Miktat Kaya'ya ve Beyin Cerrahi Asistan Doktoru Dr. Kadir Yıldırım ve onlarla birlikte ameliyatta yer alan ekibe köyünde kuzu ziyafeti sözü verdi. Varlı şöyle konuştu:
"Beyindeki tümör nedeniyle felç kaldım. Ailem beni birçok doktora götürdü. Ama faydasını görmedim. Son olarak memleketimizdeki üniversite doktorlarına gittik ve beni iyileştirdiler. Allah onlardan razı olsun. Atalarımızın da dediği gibi Allah kimseyi elden ayaktan etmesin. Ameliyattan sonra sol kolumu ve bacağımı canlandırınca çocuklar kadar mutlu oldum. Artık yürümek istiyorum. Hastaneden taburcu olacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum." 

'ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK'

Beyin Cerrahi Asistan Doktoru Kadir Yıldırım ise 6 saatlik başarılı bir ameliyatın ardından Ayten Varlı'nın 2 gün yoğun bakımda kaldığını belirterek şunları anlattı:
Ameliyattan hemen yarım saat sonra bilinci açıldı ve kas gücü yaklaşık 1 saat sonra yerine geldi. Hastamızı servise aldık ve bu süreçte tüm bulguları stabil ve kas gücü de fizik tedavi süreciyle çok daha güçlenecek ve eski günlerine geri dönecek. Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanesinde bir çok alanda olduğu gibi beyin cerrahi konusunda da uzman ekibe sahibiz. Bu nedenle yöre halkının İzmir'e, İstanbul'a, Ankara’ya gitmesine gerek yok."

Ameliyatta yer alan Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Miktat Kaya, Varlı'nın 5'inci ameliyatında mutlu sona ulaştığını belirterek, "Ayten Varlı ilk geldiğinde sol tarafı felçli hiçbir hareket yapamıyor ve konuşmada güçlük çekiyordu. Beyin operasyonlarından sonra konuşmalarda da bazen sıkıntılar yaşanabiliyor fakat hastamızda şükürler olsun ki böyle bir durum da söz konusu değil ve ameliyatımız başarıya ulaşmıştır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2093 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim