• BIST 9698.39
  • Altın 2502.664
  • Dolar 32.5854
  • Euro 34.8559
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

Felçli hastalar mağdur olmayacak

Felçli hastalar mağdur olmayacak
İstanbul Şirinevler’deki CarrefourSA Alışveriş Merkezi’nin Hafriyat çalışmasıyla felçlilerin tedavi gördüğü hastanede çökmeye neden olan CarrefourSA yetkilileri, ilk aşama olarak prefabrik bir bina yapmayı kabul etti.

İstanbul Şirinevler’deki CarrefourSA Alışveriş Merkezi’nin Hafriyat çalışmasıyla felçlilerin tedavi gördüğü hastanede çökmeye neden olan CarrefourSA yetkilileri, ilk aşama olarak prefabrik bir bina yapmayı kabul etti.

İstanbul Şirinevler’deki CarrefourSA Alışveriş Merkezi’nin hafriyat çalışması nedeniyle çöken İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi A Blok’ta tedavi gören yüzlerce felçli hastanın yaşadığı mağduriyetle ilgili olarak Milliyet’in yaptığı haber, ilgilileri harekete geçirdi. Carrefour yetkilileri ile kamu temsilcileri iki gün süren toplantılarda uzlaşma yolu aradı.

2 milyon YTL zarar
15 Haziran Pazar günü “Felçli Hastalar Ortada Kaldı” başlığıyla yayımladığımız haberde, 7 ay önce meydana gelen çökme nedeniyle hastanelerini kaybeden hastaların mağduriyeti dile getirilmişti. Milliyet’in haberinden sonra 17 Haziran’da, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altuntaş, Sağlık Bakanlığı Avrupa Yakası Genel Koordinatörü Mehmet Taşkın, Bayındırlık İl Müdürü, İstanbul Sağlık Müdür Yardımcısı, Bahçelievler SHÇEK Müdürü, Şirinevler’deki İstanbul Fizik tedavi Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi ve SHÇEK yetkilileri ile ilgili kurumların uzmanları CarrefourSA yetkilileriyle masaya oturdu.
Kamu yetkilileri, inşaat nedeniyle hastanenin yaklaşık 2 milyon YTL zarara uğradığını, bu zararın karşılanmasını, kullanılmaz hale gelen A Blok ile duvarlarında çatlak ve zemininde kayma olan B Blok’un yıkılarak 350-400 yataklı yeni bir hastanenin yapılmasını veya parasının ödenmesini istediler.
CarrefourSA yetkilileri ise, ancak A Blok’un yıkılan kısmını yapabileceklerini, geçici süreyle bahçeye prefabrik bir bina yapılması yönündeki teklifi de değerlendireceklerini belirttiler. Taraflar cuma günü tekrar toplanmak üzere dağıldı. Ertesi gün, CarrefourSA Proje Müdürü Murat Kılavuz hastanede inceleme yaptı. Önceki gün de İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar başkanlığında ikinci toplantı yapıldı.
Toplantıya, CarrefourSA adına İcra Kurulu üyesi ve Aktifler Direktörü Selahattin Kosova da katıldı. Bakar, kaymanın halen devam ettiğine dikkat çekerek bir an önce önlem alınmasını istedi. Kosova da, zararın miktar olarak tespit edilip kendilerine bildirilmesini isterken, hastaların daha fazla mağdur edilmemesi için geçici çözüm olan prefabrik binayı yapamaya hazır olduklarını bildirdi.
Çalışmalardan sonra belirlenen zarar Sağlık Bakanlığı’na ardından Bakanlar Kurulu’ndan geçtikten sonra CarrefourSA’ya bildirilecek. CarrefourSA kabul ederse tespit edilen miktarı parasal olarak ödeyecek veya hastaneyi yeniden inşa edecek. CarrefourSA miktarı kabul etmezse yargı kararı beklenecek.

2 ay 11 gün sonra ihtiyati tedbir kararı
23 Kasım 2007 Cuma gecesi meydana gelen çökme nedeniyle Bakırköy 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Sağlık Bakanlığı tarafından Temeltaş İnşaat AŞ, Era Şehircilik Mimarlık, Elit Yapı Denetim, Bahçelievler Belediyesi ve CarrefourSa hakkında zararın tazminine ilişkin açıldı. A Blok’un yıkılıp yeniden yapılmasına ilişkin bedel 8 milyon YTL olarak hesaplandı. Ancak İstanbul Kültür Üniversitesi’nin hazırladığı “Ön Geoteknik Rapor”a göre “B Blok da tehlike arz edecek kadar hasar görmüş durumda. A ve B blok zeminindeki aşırı hasar, ıslah edilemez” denildi. A Blok’ta meydana gelen çökmeye rağmen hafriyat çalışması sürdürülünce B Blok’ta da çatlamalar oluştu. 2 ay 11 gün sonra, Bakanlığın talebi doğrultusunda Bakırköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, kazı çalışmasının, ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar verdi.

Bu haber toplam 1836 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim