• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Fevziye Cengiz'in darp raporunu veren doktora para cezası

Fevziye Cengiz'in darp raporunu veren doktora para cezası
İzmir'de karakolda darp edilen Fevziye Cengiz ile ilgili darp raporunu eksik hazırladığı belirtilen doktora para cezası kesildi.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu, İzmir'de gözaltına alınan Fevziye Cengiz'in polis merkezinde dövülmesine ilişkin hastane raporunu düzenleyen doktora, bin 66 lira para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım, olay günü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde görevli nöbetçi doktor A.K'yi, müvekkiline yapılan işkenceyi raporunda belirtmediği iddiasıyla İzmir Tabip Odası'na şikayet etti.

İzmir Tabip Odası, 21 Kasım 2012'de doktor A.K. hakkında "adli vakaların muayenesinde ve rapor tanziminde gerekli özeni göstermemek" iddiasıyla başlattığı soruşturma sonucunda uyarı cezası verdi.

Avukat Yıldırım, uyarı cezasının yetersiz olduğunu, A.K'nin mesleksel bilgi ve becerilerini insan onuruna ters düşecek amaçlarla kullanmak, işkence yapmak, işkenceye katılmak veya işkence olarak nitelendirilebilecek işlem ve davranışlarda bulunmak, işkence bulgularının tespitinde gerçeğe aykırı rapor düzenlemekten geçici olarak 15 günden 6 aya kadar meslekten alıkoyma ile cezalandırılması istemiyle TTB Yüksek Onur Kurulu'na başvurdu.

TTB Yüksek Onur Kurulu, dosyadaki bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda, A.K'nin uyarıyla cezalandırılmasına ilişkin kararın bozulmasına oy birliğiyle karar verdi. Bunun üzerine yeniden toplanan İzmir Tabip Odası, eski kararında direndi. Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım, TTB Yüksek Onur Kurulu'na başvurusunu yeniledi.

TTB ikinci başvuruya ilişkin yaptığı değerlendirme sonucunda, doktor A.K'ye, adli raporun düzenlenmesinde gerekli özen ve dikkati göstermediği, uyulması gereken kurallara uymadığı gerekçesiyle 6023 sayılı kanunun 39. maddesi ile TTB Disiplin Yönetmenliğinin 4. maddesi kapsamında bin 66 lira para cezası verilmesine karar verdi.

BERAAT ETMİŞTİ

Doktor A.K, hakkında İzmir 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görevi kötüye kullanma suçundan 6 ay ila 2 yıl arasında hapis istemiyle açılan davada beraat etmişti.

Fevziye Cengiz'in polis merkezinde dövülmesine ilişkin "işkence ve eziyet", Cengiz hakkında ise "basit yaralama ve hakaret" suçlamasıyla ağır ceza mahkemesinde açılan davada ise sanık polisler T.D. ve N.A'nın beraatine, B.S. ve H.Y'ye oy çokluğuyla "memurun zor kullanma yetkisini aşarak kasten yaralama" suçundan 1 yıl 3'er ay hapis cezası verilmesine ve cezanın ertelenmemesine karar verilmişti. Fevziye Cengiz ise "görevli memura direnme" suçundan beraatine, "hakaret" suçundan ise 442 gün karşılığı 8 bin 440 lira para cezasına çarptırılmış ve hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.

KARAKOLDA DARP EDİLMİŞTİ

Karabağlar'da faaliyet gösteren müzikhollere yönelik 17 Temmuz 2011 tarihinde yapılan denetimde, "kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu" gerekçeleriyle hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen Fevziye Cengiz'in, darp edildiği iddia edilmiş ve karakoldaki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler basına yansımıştı.

Karşılıklı şikayetler üzerine Fevziye Cengiz hakkında ''kamu görevlisini basit yaralama ve hakaret'' suçlarından, dört polis memuru hakkında da ''işkence'' suçundan açılan davalar daha sonra tek dava dosyasında birleştirilmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2594 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim