• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Fındık, fıstık erken ölüm riskini azaltıyor

Fındık, fıstık erken ölüm riskini azaltıyor
Bilim dünyası, kuru yemiş düşkünlerini sevindirecek bir çalışmaya daha imza attı.

Kabuklu yemişlerin faydasıyla ilgili çok sayıdaki araştırmaya bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde Harvard Üniversitesi’nin yaptığı çalışmayla benzer sonuçlar veren araştırma; fındık, fıstık, ceviz, badem gibi yemişleri her gün tüketmenin erken ölüm riskini düşürdüğünü gösterdi.

YÜZDE 23 AZALTTI

Maastrict Üniversitesi'nden bir ekibin 10 yıl boyunca yürüttüğü kapsamlı araştırmaya 120 binden fazla kişi katıldı. 55 ile 69 yaş aralığındaki katılımcılardan, günde en az 10 gram, yani yarım avuç kabuklu kuru yemiş tüketenlerin, erken ölüm riskini yüzde 23 azalttığı görüldü. 

KALP HASTALIKLARI RİSKİNİ AZALTIYOR

Fındık, fıstık ve badem gibi kuru yemişleri düzenli yemenin diyabet riskini yüzde 30, solunum ve nörolojik hastalıklara yakalanma riskini de yaklaşık yüzde 40 azalttığı saptandı. Araştırma kuru yemişlerin kanser ve kalp hastalıkları riskini de düşürdüğünü ortaya koydu. 

İLAVE FAYDA SAĞLAMIYOR

Uzmanlar, kabuklu kuru yemişlerin doymamış yağ asitleri, vitamin, lif ve antioksidan bakımından bir hayli zengin bir besin kaynağı olduğunu söylüyor. Kabuklu yemişleri günde 10 gramdan fazla tüketmeninse, ilave bir fayda sağlamadığına dikkat çeken uzmanlar, fazla tüketilen kuru yemişin kalori alımına yol açacağı uyarısında da bulunuyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3412 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim