• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Finike Devlet Hastanesi 1 yılda 6 bin seans diyaliz hizmeti veriyor

Finike Devlet Hastanesi 1 yılda 6 bin seans diyaliz hizmeti veriyor
Finike Devlet Hastanesi 1 yılda 6 bin seans diyaliz hizmeti verildiği bildirildi.

Diyaliz Doktoru Eyüp Ergün yaptığı açıklamada, hastanede 1999 yılında 3 diyaliz makinesi ile hizmete başlandığını, vatandaşların bağışları ve hastanenin kendi öz kaynaklarıyla cihaz sayısının 11'e yükseltildiğini söyledi. Hasta sayısının da aynı oranda arttığına dikkati çeken Dr. Ergün, ilk açıldığında 5 hastaya şimdi ise 40 hastaya yılda 6 bin seans diyaliz hizmeti verildiğini anlattı.

Hastalara en iyi hizmeti vermeyi amaçladıklarını dile getiren Dr. Ergün, Batı Akdeniz'in en çok diyaliz makinesi olan ünite olduklarını kaydederek şunları söyledi:

"Hastane 2006 yılında Kaş, Demre, Elmalı ve Kumluca ilçelerinden gelen hastalara hizmet vermiş hasta sayısı 70'e kadar çıkmıştır. Bu dönem haftanın 6 günü 3 seans hizmet verilmiştir. 2006 yılında Kumluca ve Demre Devlet Hastanelerinde açılan diyaliz merkezleriyle hasta sayısı 40'a düşmüştür. Hastalarına en iyi hizmeti vermeyi amaçlayan Finike Devlet Hastanesi her hangi bir yasal zorunluluk olmadan, aldığı bağışlar ile bir araç alınmış ve hastalarını evlerinden alıp tekrar bırakarak ücretsiz servis hizmeti vermiştir. Yıllık 6 bin seans diyaliz hizmeti veren hastane, halen Batı Akdeniz'in en çok diyaliz cihazı olan, en çok hastası olan, ilk ücretsiz servis hizmeti sunan, tüm çalışanlarının diyaliz sertifikası olan ilk hastane olma özelliklerini devam ettirmektedir."

-ANNE OLMAK UĞRUNA HASTALIĞI GÖZE ALANLAR-

Haftanın belli günlerinde diyalize girerek hayat bulan her hastanın ayrı bir hikâyesi ayrı bir dramı var. Anne olmak uğruna diyaliz makinesine girmeyi göze alan Elvinaz Nur da bunlardan biri. 8 yıllık böbrek hastası olan ve buna rağmen bebeğine kıyamadığı için doğurmaya karar veren Nur, eğer organ nakli olmazsa anne olmak uğruna diyaliz makinesine bağlı yaşamını sürdürmek zorunda olduğunu söylüyor. Anne olduğu için mutlu, hasta olduğu için de bir o kadar üzgün çiçeği burnunda anne duygularını şöyle dile getirdi: "Hamile kaldığımı öğrendiğimde doktorlar 'doğum yapma' dedi. Ama ben kıyamadım çocuğuma. Aldıramadım. Doğum yaptım. Şu an 4,5 aylık bebeğim var. O süreden beri diyalize giriyorum."

Yine anne olmak uğruna çocuğunu aldırmayan Birgül Yaşar da, hastaneye yakın bir ilçeden geldiğini ifade ederek gördükleri ilgiden memnun olduklarını, ancak organ nakli için yapılan işlemlerin kendilerini yorduğunu söyledi. Genç anne sıkıntılarını şu sözlerle anlattı:

"Kumluca'dan geliyorum. 8 yıldır hastayım. Makineye giriyorum. Hasta olmadan önce hamile kaldım. Doktorlar sağlık sorunu nedeniyle riskli olur diye bebeği aldırmamı istediler. Ben de aldırmadım. Doğumdan iki saat önce makineye girdim. Doğumdan sonra buradaki hemşireler çocuğuma baktı ben diyalize girdim. Hemşire çocuğumu emzirdi. Antalya'ya gidiyoruz organ nakli için orada çok bekliyoruz. 5 yıldır gidip geliyoruz. Ayakta dikiliyoruz. Bizi öne almıyorlar. Beklerken hasta oluyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3495 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim