• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Fit görünüm için yoğurt

Fit görünüm için yoğurt
Sütün, yoğurt bakterileriyle mayalanması sonucu ortaya çıkan beyaz, koyu kıvamdaki bu mucizevi yiyecek mükemmel bir besin maddesi. Yoğurt, her şeyden önce sağlıklı bir protein kaynağı.

Sütün, yoğurt bakterileriyle mayalanması sonucu ortaya çıkan beyaz, koyu kıvamdaki bu mucizevi yiyecek mükemmel bir besin maddesi. Yoğurt, her şeyden önce sağlıklı bir protein kaynağı. Vücut tarafından kolaylıkla sindirilen yoğurttaki kaliteli proteinler doku ve organların yenilenme hızlarının büyümesinde önemli bir rol oynuyor.

Yoğurt, güçlü bir kalsiyum deposu aynı zamanda. Bir kâse yoğurt yetişkin birinin günlük kalsiyum ihtiyacının üçte biri kadarını karşılayabiliyor. Mahmure'nin haberine göre, kalsiyum hem çocuklarda hem de yetişkinlerde diş, kemik sağlığı noktasında büyük önem taşıyor. Protein ve kalsiyumun yanı sıra tüketilen her bir kaşık yoğurt, magnezyum, potasyum, çinko gibi mineralleri ve B6, B12 gibi vitaminleri de almanızı sağlıyor.

İyi bakterilerin gücü
Yoğurdun son yıllarda yapılan araştırmalarla iyice önem kazanan özelliklerinden biri de içerdiği faydalı bakteriler. Probiyotik bakteriler olarak adlandırılan organizmalar, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sindirim sistemi sorunlarına karşı doğal bir tedavi sunuyor. Bu iyi bakteriler, kötülerin çoğalmasına engel olarak gastrit, reflü ve ishal gibi birçok sorunda işe yarıyor. Mantar enfeksiyonlarının tedavisinde faydaları bulunuyor. Japonya'da yapılan araştırmalar, şekersiz yoğurdun nefes kokusunu giderdiği, diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koyuyor. Araştırmalar ayrıca yağsız ya da az yağlı yoğurdun kilo vermek isteyenler için harika bir besin olduğunu söylüyor. Yoğurt, yağ yakımını hızlandırırken kas dokusunun kaybolmasını da engelliyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2697 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim