• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Fıtıktan 1 ayda kurtuldu

Fıtıktan 1 ayda kurtuldu
Bel ve boyun ağrılarından şikayetçi olanlar, manipülasyon sayesinde eski sağlıklı günlerine geri dönüyor.

Bursa'da boyun fıtığı sebebiyle A4 kağıdı bile kaldıramayacak duruma gelen Umut Elihızlı, manipülasyon (elle tedavi) sayesinde tekrar sağlığına kavuştu.

Bel ve boyun ağrılarından şikayetçi olanlar, manipülasyon sayesinde eski sağlıklı günlerine geri dönüyor. Bel ve boyun ağrıları her yaşta ve her meslek grubunda ortaya çıkabilen yaygın bir problem olarak biliniyor. Bursa'da muhasebecilikle uğraşan 38 yaşındaki Umut Elihızlı, dayanılmaz fıtık ağrılarından manipülasyon tedavisi sayesinde kurtulduğunu söyledi. 2 yıldır boyun fıtığı yüzünden hayatının adeta kısıtlandığını belirten Elihızlı, "Yaklaşık 2 senedir bu devam ediyordu. Gece uyuyamıyordum. Yanma ve sızılar sürekli devam ediyordu. Ağrı kesiciler birkaç saat iyi geliyordu. Fizik tedavi uzmanına gittim, ama yeterli olmadı. 4 ay sonra tekrar nüksetti. Ben ameliyatlıktım. Ama Ali Bey sayesinde ağrılarımdan kurtuldum" dedi.

Boyun fıtığı yüzünden işyerinde A4 kağıdını bile kaldırmaktan aciz duruma düştüğünü söyleyen Elihızlı, "İlk geldiğimde ciddi problemlerim vardı. Ama manipülasyon tedavisi sayesinde sağlığıma kavuştum. Bu bir meslek hastalığı. Masa başında bu işi yapanların çoğu bu hastalığa yakalanıyor. Şu an kendimi inanılmaz şekilde sağlıklı hissediyorum. Yeni doğmuş gibiyim. Kendimi kuş gibi hafiflemiş hissediyorum. Gayet sağlıklıyım, çok şükür. Tedavi olmadan önce inanın dik durmaktan aciz durumdaydım. Ama şu an o acılarımdan kurtuldum" diye konuştu.

Bursa'daki muayenehanede hizmet veren Ali Şahabettinoğlu, Elihızlı'nın dayanılmaz boyun ağrılarının olduğunu, elle tedavi sayesinde fıtıktan kurtulduğunu kaydetti. Fıtıktan dolayı hastaların hayat kalitesinin düştüğünü söyleyen Şahabettinoğlu, "Umut bey bize geldiğinde boynunda ciddi ağrıları vardı. Boyun hareketlerinde ileri derecede kısıtlılık vardı. Fıtık sinir köküne baskı yapıyordu. Yine manipülasyon açısından tedavi edilebilecek durumdaydı. 8 seansta hastamız iyileşti. Şimdi hastamız rahatlıkla geziyor, koşabiliyor, istediğini yapıyor. Muhasebeci olduğundan dolayı sık sık aşağıya baktığı için boyut fıtığı oluşabiliyor. Bundan sonra çalışırken 30 dakikada bir yeteri kadar ara verip, verdiğimiz egzersizleri yaparsa herhangi bir ağrı ile karşılaşmayacak" şeklinde konuştu.

BAŞARI ORANI YÜZDE 98

Manipülasyon tedavisinin oldukça etkili bir tedavi yöntemi olduğunu kaydeden Şahabettinoğlu, belden bacağa yayılan ağrının bel fıtığına, boyundan kola, ele vuran ağrının ise boyun fıtığına yol açabileceğini belirtti. İyi bir muayene ve MR tetkikleri sonucunda uygun tedavinin gerçekleşeceğini belirten Şahabettinoğlu, ilaç ve istirahat tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda fizik tedavinin gerekli olduğunu vurguladı. Bursa’daki merkezinde manipülasyon yöntemi uygulayan Şahabettinoğlu, "Bu yöntemle tedavi, ellerle rahatsızlığın olduğu bölgeye bir takım germe ve bastırma tedavisi uygulanarak yapılıyor. Türkiye'de az sayıda uzman doktor bu tedaviyi uyguluyor. Bunlar hastanın ve hastalığın durumuna göre seanslara bölünüyor. Bel ve boyun fıtığında tedavinin başarı oranı yüzde 98'dir. Bu tedavide ilaç kullanılmıyor" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4746 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim