• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Fizyoterapistler artık kamuya yöneldi

Fizyoterapistler artık kamuya yöneldi
2010 yılı KPSS sonuçları fizyoterapistler açısından ilginç veriler ortaya çıkardı. Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkan Yardımcısı Murat Dalkılınç, yıllardır devlet kadrolarına başvuruda bulunmadıkları için ...

2010 yılı KPSS sonuçları fizyoterapistler açısından ilginç veriler ortaya çıkardı.
Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkan Yardımcısı Murat Dalkılınç, yıllardır devlet kadrolarına başvuruda bulunmadıkları için suçlanan, fizyoterapistlerin kamuya yöneldiklerini ifade etti. Fizyoterapistlerin kamuya alınması halinde meslek yasası olmadığı için sağlık sistemi çok ciddi sorunlarla karşılaşacak. Maalesef pek çok kamu hastanesinde fizyoterapistler farklı branş hekimleri ile çalışamadıkları ve meslek yasası olmadığı için atıl durumdadır. 2010 yılında yapılan KPSS sınavına 2147 fizyoterapistin sınava girdiğini kaydeden Dalkılınç bir an önce meslek yasasına kavuşmak istediklerini belirtti. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Meslekleri Kanunu çalışmaları çerçevesinde meslektaşlarımızı temsilen bizlerin ve kamuda çalışan bazı meslektaşlarımızın görüşlerimizi almıştır. Bu yıllardır beklediğimiz bir gelişme, hakkımızda alınan kararlarda söz sahibi olmak ve 50 yıldır çözülmeyen sorunların çözüldüğünü görmek istiyoruz.

Yansıtılmaya çalışıldığı gibi, Fiziksel Tıp Hekimleri ile bir kavgamız yok olamaz. Sadece bazı kesimler gerçeklerin üstünü örtmeye çalışıyor bizleri doktorculuk oynamak ve reçete yazmaya çalışmakla suçluyor. Hastasını bize yönlendiren branş hekimleri ile direk iletişim zaman kaybını önleyecektir. Sadece iki talebimiz var, Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarımız gibi her branştan hekimlerle çalışmak ve eğitimimizin temel kazanımı olan fizyoterapi programını belirlemek ve kendi işimizin sorumluluğunu almak istiyoruz. Sağlık Bakanımıza tüm bu gerçekleri belgeleri ve dünya örnekleri ile aktardık. Kendisi bizleri ilgi ile dinledi ve konuya çok hakim olduğunu bize sorduğu teknik sorularla da gösterdi, bu durum bizlerin çözüm için umudunu arttırmaktadır.

Sayılarının bugün 6000’e ulaştığını kaydeden Dalkılınç Sağlık Meslekleri Yasasının engellemelere rağmen çıkarılması halinde, gereksiz fizik tedavi harcamalarının azalacağını, hizmete ulaşımın kolaylaşacağını, halkın bütün doktorlar kanalıyla fizyoterapistlere ulaşabileceğini ve fizyoterapistlerin yıllardır süren mesleki mağduriyetten kurtulacağını ifade etti.
 

Bu haber toplam 6739 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim